[9N3] Listwa nadkola (rant). Nakładka na blacharkę.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

T
TomBUD
Newbie
Newbie

[9N3] Listwa nadkola (rant). Nakładka na blacharkę.

Post autor: TomBUD »

Myślę nad zamocowaniem na nadkolach (głównie tylnych kół) w VW POLO 9N3 hatchback listw z matowego tworzywa. Chodzi mi glównie o zabezpieczenie brzegów nadkoli od uderzeń kamieni, co może powodować pojawienie się rdzy w tym miejscu. Czy ktoś miał do czynienia z takimi nakładkami (listwami)?
Coś w stylu Polo Cross Obrazek ale raczej tylko te części, które są na nadkolach.
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Ogólnie takie nakładki w większości znanych człowiekowi przypadków zabezpieczaną rdzę pod nimi przed oczami właściciela. Właściciel wówczas jest zupełnie nieświadomy co się dzieje i co się zbiera pod jego nakładkami...
Awatar użytkownika
MarioGTI
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: MarioGTI »

żeby nie pisać nowego tematu chciałem zapytać czy zderzak tylni z fun crossa będzie pasowalł do zwykłej 9n3 ? czy wejdzie i nic nie będzie wystawać chodzi o błotniki czy nie sa szersze w crossie czy takie same ?
1.4 TDI 80 KM --daje rade szczególnie trasa 3.7 l / 100km

Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

jak widzisz zderzaki mają tak samo jak nadkola czarny plastik na krawędzi więc to by na pewno było widoczne że coś jest nie tak ale spróbować warto
tylko mega trudno będzie ci naleźć takie zderzaki na szrocie, bo sama obecność auta na ulicy to już WOW (wiem gdzie jedno stoi :P )
Awatar użytkownika
MarioGTI
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: MarioGTI »

Marcin nie jest dla mnie trudno dostać bo mam kilka sztuk do wyboru :grin: chodzi mi czy ślizgi wejdą bez żadnych przeróbek
1.4 TDI 80 KM --daje rade szczególnie trasa 3.7 l / 100km

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”