Witam. Przejde od razu do problemu jakiego sobie narobilem. Przy probie regulacji powietrza na sam przod pokretlo nie chcialo sie obrocic wiec troche sie posilowalem i cos strzelilo, po wymontowaniu panela (daleko nie moglem odchylic bo linki trzymaly) zobaczylem kolko zebate ale problem byl od spodu tego kolka i za chiny nie moglem sie tam dostac po wielu probach i rozginaniach wyciagnalem te kolko i okazalo sie ze popekalo prowadzenie posklejalem i jak wkladalem to ulamalem gorna metalowa prowadnice tak ze lipa po calosci, czy pozostaje mi kupno calego panela? Drugie pytanie jak posciagac linki od nawiewow bo z panela jak sciagne to juz nie zaloze (za ciasno). Za wszelkie pomoce bardzo dziekuje.
Witam , byłem na giełdzie samochodowej w mysłowicach i tam widziałem nawiew z pokrętłami u gościa ,wiadomo że używane , ale sprawdz to , i pojedz tam może kupisz. On stoi od strony parkingów bliżej stacji paliw szukaj w używanych częściach , a obok mają używane opony .
Jak trzeba bedzie kupic caly to nie problem na allegro ok. 60zl powiedzcie tylko jak sie demontuje linki ale nie z panela bo sa za krotkie tylko od drugiej strony.
[quote=""matys1""]powiedzcie tylko jak sie demontuje linki ale nie z panela bo sa za krotkie tylko od drugiej strony.[/quote]
Odpowiedź znajdziesz na stronach 246-247 książki VW Polo Sam Naprawiam. Linki znajdziesz w dziale Manuale, dokładnie tu: http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... f=25&t=121
[quote=""czaja454""][quote=""matys1""]powiedzcie tylko jak sie demontuje linki ale nie z panela bo sa za krotkie tylko od drugiej strony.[/quote]
Odpowiedź znajdziesz na stronach 246-247 książki VW Polo Sam Naprawiam. Linki znajdziesz w dziale Manuale, dokładnie tu: http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... f=25&t=121[/quote]
Tam jest z deczka namieszane z modelem po 99` z tego co wyczytalem powinienem sciagnac ciegna bezposrednio z panela a nie jak w modelu po 99, ze wymontowac schowek itd. tylko jak mowilem z panela nie da sie sciagnac wszystkich cięgn bo sa za krotkie ledwo moge odchylic ten felerny panel.
[quote=""czaja454""]Jutro moze nagram filmik jak to wyglada u mnie i jak to wyciagam.[/quote]
Bede ogromnie wdzieczny, a tak przy okazji nie dziala mi brzeczyk wl. swiatel nie wiesz gdzie on sie znajduje? Przydala by sie fotka z tym przekaznikiem.
[quote=""matys1""]a tak przy okazji nie dziala mi brzeczyk wl. swiatel nie wiesz gdzie on sie znajduje? [/quote]
W autach przed liftem to nie wiem. W moim jest w liczniku. Ale gdzieś było na forum.
Z innego tematu:
[quote=""Stawer""]Jakis czas temu, ktos podawal ze to jest bodajze przekaznik numer 36.[/quote]
Sprawdzalem ten przekaznik i wyglada na dobry brak przebarwnien, zimnych lutow, jest moze jakas metoda na spr. tego brzeczka bez specjalistycznych sprzetow moze wystarczy napiecie gdzies podlaczyc?
Mały up. W moim 6n2 mam problem. Mianowicie jak przekręcam pokrętło, które kierunkuje strumień powietrza (szyba, nogi, nogi i front, sam front) to po przekręceniu na sam front to pokrętło delikatnie cofa się między front a front+nogi. czy to problem linki?