Panel nawiewu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
matys1
Newbie
Newbie

Panel nawiewu

Post autor: matys1 »

Witam. Przejde od razu do problemu jakiego sobie narobilem. Przy probie regulacji powietrza na sam przod pokretlo nie chcialo sie obrocic wiec troche sie posilowalem i cos strzelilo, po wymontowaniu panela (daleko nie moglem odchylic bo linki trzymaly) zobaczylem kolko zebate ale problem byl od spodu tego kolka i za chiny nie moglem sie tam dostac po wielu probach i rozginaniach wyciagnalem te kolko i okazalo sie ze popekalo prowadzenie posklejalem i jak wkladalem to ulamalem gorna metalowa prowadnice tak ze lipa po calosci, czy pozostaje mi kupno calego panela? Drugie pytanie jak posciagac linki od nawiewow bo z panela jak sciagne to juz nie zaloze (za ciasno). Za wszelkie pomoce bardzo dziekuje.

Zdjecie podgladowe co sie ulamalo
Obrazek
Obrazek
v
viceroj
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: viceroj »

Witam , byłem na giełdzie samochodowej w mysłowicach i tam widziałem nawiew z pokrętłami u gościa ,wiadomo że używane , ale sprawdz to , i pojedz tam może kupisz. On stoi od strony parkingów bliżej stacji paliw szukaj w używanych częściach , a obok mają używane opony .
Awatar użytkownika
matys1
Newbie
Newbie

Jak trzeba bedzie kupic caly to nie problem na allegro ok. 60zl powiedzcie tylko jak sie demontuje linki ale nie z panela bo sa za krotkie tylko od drugiej strony.
Obrazek
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""matys1""]powiedzcie tylko jak sie demontuje linki ale nie z panela bo sa za krotkie tylko od drugiej strony.[/quote]
Odpowiedź znajdziesz na stronach 246-247 książki VW Polo Sam Naprawiam. Linki znajdziesz w dziale Manuale, dokładnie tu:
http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... f=25&t=121
Awatar użytkownika
matys1
Newbie
Newbie

[quote=""czaja454""][quote=""matys1""]powiedzcie tylko jak sie demontuje linki ale nie z panela bo sa za krotkie tylko od drugiej strony.[/quote]
Odpowiedź znajdziesz na stronach 246-247 książki VW Polo Sam Naprawiam. Linki znajdziesz w dziale Manuale, dokładnie tu:
http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... f=25&t=121[/quote]

Tam jest z deczka namieszane z modelem po 99` z tego co wyczytalem powinienem sciagnac ciegna bezposrednio z panela a nie jak w modelu po 99, ze wymontowac schowek itd. tylko jak mowilem z panela nie da sie sciagnac wszystkich cięgn bo sa za krotkie ledwo moge odchylic ten felerny panel.
Obrazek
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Jutro moze nagram filmik jak to wyglada u mnie i jak to wyciagam.
Awatar użytkownika
matys1
Newbie
Newbie

[quote=""czaja454""]Jutro moze nagram filmik jak to wyglada u mnie i jak to wyciagam.[/quote]

Bede ogromnie wdzieczny, a tak przy okazji nie dziala mi brzeczyk wl. swiatel nie wiesz gdzie on sie znajduje? Przydala by sie fotka z tym przekaznikiem.
Obrazek
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""matys1""]a tak przy okazji nie dziala mi brzeczyk wl. swiatel nie wiesz gdzie on sie znajduje? [/quote]
W autach przed liftem to nie wiem. W moim jest w liczniku. Ale gdzieś było na forum.
Z innego tematu:
[quote=""Stawer""]Jakis czas temu, ktos podawal ze to jest bodajze przekaznik numer 36.[/quote]
Awatar użytkownika
matys1
Newbie
Newbie

Sprawdzalem ten przekaznik i wyglada na dobry brak przebarwnien, zimnych lutow, jest moze jakas metoda na spr. tego brzeczka bez specjalistycznych sprzetow moze wystarczy napiecie gdzies podlaczyc?
Obrazek
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: d4ri0 »

Mały up. W moim 6n2 mam problem. Mianowicie jak przekręcam pokrętło, które kierunkuje strumień powietrza (szyba, nogi, nogi i front, sam front) to po przekręceniu na sam front to pokrętło delikatnie cofa się między front a front+nogi. czy to problem linki?
[size=12px]http]

[size=12px]viewtopic.php?f=58&t=61866[/url]
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”