Witam. Ostatnio ruszyłem tylnym kołem w swoim aucie i zauwazyłem pewien luz jakby na bębnie, koło ma pewien jakby zapas miejsca nie siedzi tak sztywno jak na przodzie. Po drugiej stronie jest tak samo, więc nie wiem czy jest to jakaś usterka czy normalna rzecz przy hamulcach bębnowych ? Proszę o pomoc :agree:
wiec byłoby niefajnie... ale dwa na raz poleciały ? i poza tym luzem brak innych objawów :angry2: Chyba będzie trzeba odwiedzić meechanika,niestety :vinsent:
[quote="ql89"]Chyba będzie trzeba odwiedzić meechanika,niestety [/quote]
W książce Sam naprawiam masz świetny opis wymiany łożysk w tylnim kole. Nawet ja sobie poradziłem
Miałem to samo, wymieniłem gumy na wachaczach i znacznie się zmniejszył luz. Inna możliwość to przemęczona gumowa tulejka na amortyzatorach, tak mowił mechanik no i na koniec zostają luzy łożysk bądz coś z ośką, ale najprędzej te trzy wcześniejsze przyczyny.Mechanik trochę skręcił łożyska i luz zniknął całkowicie.
Spróbuj dokręcić trochę łożysko, jak nie pomoże ( luz nie zniknie a do tego koło będzie sie ciężko obracało przez zbyt mocne dokręcenie ) zmień łożyska na nowe.