Zmiana silnika z AKV na AEE

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

a Ty jak zmieiałeś? z 1.0 na 1,4? i jak różnica? może warto było zmieniać odrazu na 1,6?
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

[quote=""kriskros52""]a Ty jak zmieiałeś? z 1.0 na 1,4? i jak różnica? może warto było zmieniać odrazu na 1,6?[/quote]
roznica jest znaczaca aczkolwiek nie taka jakiej sie spodziewałem
tak nam 1.4 ale gługo by pisac dlaczego 1.4
moj 1.6 jezdzi teraz u Skfarka
A
Anonymous

dlaczego głupio. pisz śmiało. może i ja wyciągne z tego jakieś wnioski kiedy będe przekładał swój 1,4 na 1,6. Czy jakieś problemy miałeś? może jakieś delikatne niuanse które warto znać podczas przekładki. Ewentualnie może dysponujesz jakaś ogólna dokumentacja zdjęciowa z przekładki bo zapewne sposoby mocowania niektórych części moga być zawiłe.

aha no i jeszcze jedno pytanie:
czy żeby wyjąć silnik trzeba wyjmować skrzynie?
no i jeżeli trzeba wyjąć skrzynie to czy trzeba rozpinać półosie przy zwrotnicach czy da sie w jakiś inny zmyślny sposób to zrobić?
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

[quote=""kriskros52""]czy żeby wyjąć silnik trzeba wyjmować skrzynie?[/quote]

ja wyciagałem sam silnik.mi było łatwiej gdyz nie miałem dzwigu ;)

[quote=""kriskros52""]dlaczego głupio.[/quote]
długo by pisac miało byc ;)
co do przekałdki silnika i osprzetu to nie ma wiekszego problemu,wszystkie mocowania srubki inne pierdoły pasuja plug&play,wystarczy je przełozyc i gotowe
zdjec niestety nie mam :( jedynie jak auto stoi bez silnika a to c niewiele pomoze
A
Anonymous

OK, dzięki wielkie za wszystkie informacje. Skoro sprawa tak prosto wygląda to zabieram sie za zbieranie części i myśle ze od października zaczynam przebudowe.

Napewno dokumentacja fotograficzna znajdzie sie na forum.

Jescze tylko potrzeba mi namiar na osobe która zaadoptuje mi IMMO.
Masz może namiar na kogoś w warszawie lub okolicach? a moze wiesz jakim VAGiem to zrobić? może samemu kupić kabelek i to zrobić?
Awatar użytkownika
ThundeR
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: ThundeR »

[quote=""kriskros52""]
Masz może namiar na kogoś w warszawie lub okolicach? a moze wiesz jakim VAGiem to zrobić? może samemu kupić kabelek i to zrobić?[/quote]

jak coś mam kompa z 1,6 AEE, te pudełko montowane pod deską z IMO i pastylkę do kluczyka z IMO
A
Anonymous

no tak tylko co mi po jednej pastylce? znalazłem już człowieka który mi sprzeda silnik(+kpl klima:) ) z kompem a w serwisie VW powiedziano mi że zaprogramowanie kluczyków to melodia rzędu 250zł. więc do przeżycia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”