Dzisiaj rano, po przejechaniu niecałego kilometra nagle zapaliła się czerwona kontrolka oleju wraz z sygnałem dźwiękowym i auto po prostu zgasło w trakcie jazdy, no i kreci, ale juz nie odpala. Miał ktoś może taką sytuację? Bo jestem zupełnie bezradna. Olej jest, bo od razu sprawdzilam,
[quote=""polakotek""]Dzisiaj rano, po przejechaniu niecałego kilometra nagle zapaliła się czerwona kontrolka oleju wraz z sygnałem dźwiękowym i auto po prostu zgasło w trakcie jazdy, no i kreci, ale juz nie odpala. Miał ktoś może taką sytuację? Bo jestem zupełnie bezradna. Olej jest, bo od razu sprawdzilam,[/quote]
Coś z immobilizerem na moje oko może być na przykład...
Ale cholerka w sumie wie. :/
Powiem Wam tak: ze 2 miesiace temu wymieniane byly swiece zarowe. Potem padl mi pilot, nie moglam wiec odpalic auta, wymiana baterii nie pomogla. Auto odpalilam 2 pilotem. Pojechalam wiec do magika od alarmow i pilotow (nigdzie juz nie mozna bylo kupic nowego), zeby naprawil. Stwierdzil, ze to zbyt stare zeby zrobic, ze na razie wylaczy mi te piloty, no i ze zmodyfikuje i bedzie dzialalo. Odebralam auto, wszystko ladnie, probuje otworzyc, a tu sie wszystkie szyby otwieraja. Taki incydent mial miejsce raz i potem juz bylo spoko, dlatego olalam. Myslicie, ze to moglo miec jakis zwiazek?
coś sie chyba sfajczyło czy czułaś jakis smrodek w aucie ? coś zle podłączył. To ze kontrolka oleju ci sie zapaliła i auto zgasła to moga byc 2 rozne sprawyc. To ze olej jest tez np silnik zatarty ma olej w misce normalnie bo np pompa oleju kaput nie pompowała cisnienia nie było i sie silnik zatarł.
Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!