mam problem z szybami elektrycznymi dokładnie z lewą wymieniam już drugi raz cały mechanizm.
Dlatego jestem ciekaw czy jest możliwość wymiany elektrycznych szyb na korbkę.
Proszę o info moje auto to Polo 6n z 99r. 3d
Oczywiście że jest taka możliwość. Kupujesz mechanizm manualny, korbkę i tyle. Nie wiem tylko jak jest z otworem na trzpień na który nakładasz korbke. Ale to już można samemu wymierzyć i zrobić. Nie powinno byc problemu.
Używany mechanizm znajdziesz na forum lub na allegro. Ja za prawy dałem 40zł + przesyłka. Korbka to jakieś 10zł sztuka.
Ja swoj raz wymienialem raz naprawilem nie wiem czemu chcesz zmieniac z elektrycznego na manuala? Napewno manualny bedzie pasowac te same drzwi wiec na bank bedzie plug&play
Zawsze mam ten sam problem z elektrycznymi szybami plączą się linki na tej rolce a jak jadę do mechanika to mówi, że trzeba wymienić cały mechanizm bo nie da się tego naprawić.
Panowie czy ktoś z was wymieniał już coś takiego w elektrycznym podnośniku.
Zaraz idę go zdemontować to wstawię zdjęcia o co dokładnie mi chodzi. :niewiem:
2 razy składałem cały praktycznie każdą cześć. dawaj zdjęcia i pytaj. co do tego co powiedział mechanik. jeżeli rolka jest zjechana to trzeba kupić dawce przeszczepów z zerwana linka np. lub zamiennik ze szrotu.
Pierwszy raz widze taka sytuacje z elektrycznych na manuala... Po świecie jeździ duzo polówek i wiele z nich ma elektryczne szyby , linki nie pękają w nich przecież tak często. Może mechanik zakłada Ci totalna tandetę, a jeśli mowi ze coś sie nie da to leci w balona ( nie chce mu sie bawić pierdołkami, woli założyć w całości) Rozbierałem ten mechanizm kilka razy i nie ma w nim dużej filozofii. A tak jak reszta pisze na szrocie można znaleźć tego dużo. Coś dobierzesz, pobawisz się w sobotę przy piwku i masz elektryczną szybkie jak ta lala.