[GLIWICE] Tarnogórska 15/1b TŁUMIKI - AUTO CZESCI uzywane

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
..::bastek::..
Newbie
Newbie

[GLIWICE] Tarnogórska 15/1b TŁUMIKI - AUTO CZESCI uzywane

Post autor: ..::bastek::.. »

Witam.
Nie orientuje sie ktos z Gliwic czy firma http://motosorek.pl/?q=taxonomy/term/1 (AUTO WAWA) jest godna zaufania i czy nie oszukuja ludzi, bo mam co do nich podejrzenia. Firma znajduje sie na przeciwko mechaniki pojazdowej "AUTO FACH". https://www.google.pl/maps/@50.302841,1 ... v-5JRw!2e0

Nie wiedzialem w jakim dziale napisac w razie czego prosze o przeniesienie.
m
mates86
Konkretnie zainteresowany

Post autor: mates86 »

A co chcesz u nich robić?
Awatar użytkownika
Newbie
Newbie

Wydaje mi sie, ze musze wymienic uszczelke pod glowica, bo ubywa plynu chłodniczego i mam oleju ponad stan... chyba, ze sa to objawy czegos innego.
Wybralem ich bo mieli rozsadna cene. Tylko boje sie, zeby mi czegos nie wykrecili :)
m
mates86

Jaki masz silnik? Ile Ci zaproponowali?
Awatar użytkownika
Newbie
Newbie

Silnik mam 1.4 8V 44kW benzyna, a zaproponowali mi 600zl. Co to ma do rzeczy ?
Awatar użytkownika
Newbie
Newbie

Sprawdził się najczarniejszy scenariusz. Po wizycie u ww "mechanika" stwierdzilem, ze auto bylo w lepszym stanie przed naprawa niz po.
Wymianie miala ulec uszczelka pod glowica oraz zabielenie na ktore dali mi nawet rachunek - mowie spoko :)
oraz przy okzaji wymiana zużytych uszczelek w silniku, pod pokrywa i uszczelnienie jej. Wlali mi tez jakis tani olej i kazali na próbę przejechac nim 500 km sprawdzajac w ten sposob szczelnosc.
Okazalo sie, ze juz na drugi dzien uszczelka sie poci. Zauważyłem tez, ze po przejechaniu 3 km temperatura wzrasta w oczach do 90 stopni (nie wiem czy to normalne) co przed naprawa nie mialo miejsca.
W dodatku nie wlancza sie tez wentylator. Nie wiem co mam o tym myslec pewnie beda chcieli uszczelnic to sylikonem. Czy po takim uszczelnieniu silnik zacznie normalnie sie zachowywac?
a
arturgol
Newbie
Newbie

Post autor: arturgol »

Ehh kolego ciężki temat, na takie naprawy dać lepiej do dobrego warsztatu, albo samemu robić... Różne teorie słyszałem, ale powiedz planowali Ci głowicę?
A bielenie hmm też słyszałem, że już tego się nie robi;p.
Awatar użytkownika
Newbie
Newbie

Racja tylko najpierw trzeba taki znaleźć... Zabielenie, a planowanie to czasem nie to samo? :) Niby dostalem rachunek, ze zabielenie kosztowalo 150 zl, ale nigdy nie bedziesz pewien do puki sam sobie tego nie zrobisz.
m
mates86

Ja w swoim 1.4 TDI planowałem głowicę za 250zł razem z inspekcją i kontrolą szczelności zaworów. Silnik robiłem w CTR Tuning i z pod uszczelki nic nie cieknie:-).
Awatar użytkownika
Newbie
Newbie

Stalo sie... pokrywa uszczelniona sylikonem, pojeżdżę troche i zobaczymy co bedzie. Na wszelki wypadek podjade podpiac sie pod kompa i zobaczyc dla pewnosci, ze wszystko jest tak jak powinno.
Dla wlasnego spokoju tez bym chetnie zrobil ta inspekcje i kontrole szczelności zaworów :) mates86 mógłbyś podac dokladny adres gdzie takowa firma sie znajduje? Bardzo chetnie ich odwiedze.
m
mates86

https://www.facebook.com/ctrtuning
http://www.ctr-tuning.com/

Ale jeśli chodzi o inspekcję głowicy, planowanie i próbę szczelności to wożą je do innego zakłądu:-)
Awatar użytkownika
Newbie
Newbie

Super... wielkie dzieki wszystkim za dobre rady mysle, ze temat do zamkniecia :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam usług”