Mam problem z autkiem vw polo 1,4 1996 r. silnik AEX, a mianowicie na gazie normalnie śmiga autko, a na benzynie nie jedzie, wiecie co to może być?
jak wciskam pedał gazu i obroty dochodzą do 2500 auto się dławi, zwalnia, nie ma mocy, i tak przy każdym wrzuconym biegu, jak dojdę do 5 biegu to prędkość max 70 km/h.
prawdopodobnie zapieczone wtryski, było jeżdzone na gazie zbyt często i tak się to kończy, wtryski się przyzwyczajają do gazu a na benzynie taki efekt potem.
Już o tym pisałem, ale napiszę ponownie.
Wypompuj do ostatniej kropli szajs ze zbiornika paliwa, który udaje benzynę, wlej świeże paliwo i daj znać o efektach.
jutro jadę podpiąć auto pod kompa i zobaczymy jakie będą błędy....co do paliwa to już dolewałem paliwo a tamto co miałem wcześniej to wyjeździłem, może to nie wina paliwa?
podłączyłem pod kompa, i okazało się że sonda lambda-coś z nią nie tak, zła mieszanka paliwa i powietrza, niedogrzana sonda, takie błędy pokazało..czyli do wymiany sonda
-- Czw Wrz 10, 2009 4:18 pm --
zrobione, sonda wymieniona i filtr paliwa i nie to auto, od razu czuć pod nogą różnicę