[quote=""volt_osg""]1. czy skrzynia z 1.4 8v chyba ETD, będzie pasować do bloku 1.6 16v? nie wiem jakie ma przełożenia ta od gti a ja mam dość długie przełożenia, 5 bieg 100km/h przy 2800rpm[/quote]
Skrzynia powinna technicznie spasować, ale nie polecałbym. Lepiej załozyć ori od GTI (Twoja skrzynia wcale nie ma długich przełożeń w porównaniu z GTI).
[quote=""volt_osg""]2. czy powinienem wymieniać amortyzatory (przednie zwłaszcza) obecnie mam seryjne ze sprężynami eibach pro kit -30mm do 1.4 16v i przód stoi delikatnie wyżej niż tył, czy amortyzator z gti ma skrócony skok? czy mogę założyć taką sprężynę na niego?[/quote]
Amory są identyczne. Sprężyny są deko inne. Kit Eibacha to moim zdaniem deczko mało jak na GTI. Lepiej poszukaj jakiegoś dobrego zawiasu.
[quote=""volt_osg""]3. dawca ma climatronic, jeśli okaże sprawny będę przekładał... wiec czeka mnie wybebeszenie komory silnika jak i deski,wnętrza żeby wymienić nagrzewnice? [/quote]
Tak, trzeba wszystko rozbebeszyć.
[quote=""volt_osg""]4. ori centralny jest pneumatyczny, pompka w bagażniku i od zamków idą takie wężyki, gti jest 5 drzwiowe a ja mam 3dr da się to zaadaptować? czy mechanizm zamka będzie pasował? czy te wężyki można przedłużyć w razie czego?[/quote]
Bezproblemowo można to ogarnąć