[9n] Kodowanie zegarów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
Pku84
Newbie
Newbie

[9n] Kodowanie zegarów

Post autor: Pku84 »

Witam. Jestem od niedawna posiadaczem Polo z 2002 roku - 1,4 benzyna 75 KM. Posiadam podstawową wersję, zwykła manetka bez komputera pokładowego. Wiem że poprzedni właściciel wymieniał licznik. Znalazłem masę postów jak aktywować komputer, tempomat itd. Niestety nie znalazłem informacji jak to zrobić w drugą stronę ;) Chciałbym aby na lewym lcd pokazywała mi się godzina. Obecnie wyświetlacz pokazuje tylko L w prawym górnym rogu. Drugi problem to odwrotne działanie wskaźnika paliwa. Jak mam pełny zbiornik pokazuje rezerwę, jak rezerwa mam fulla ;) Proszę pomoc w kodowaniu. Dodam, że mam urządzenie V-Scan Vag 5053
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Możesz wrzucić zdjęcie tego licznika. Bo coś mi się wydaje że ktoś konkretnie w eepromie na grzebał. Ilość paliwa można sprawdzić w kanałach w vagu.
Lenistwo drogą do postępu
P
Pku84
Newbie
Newbie

Zdjęcie licznika.
Małe sprostowanie wyświetlają sie stopnie Celsjusza a nie L.

https://plus.google.com/u/0/118301123840642596080/posts
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

To chyba nie są zegary z polo przynajmniej tarcze są ze skody (chyba Octavia mk1 lub Fabia ). Wygląda to tak że ktoś w obudowie zegarów polo zamknął zegary z innego modelu marki. Najprościej kupić zegary do polo bez komputera lub dołożyć manetkę z MFA. Bo i tak będzie zmieniał ustawienie lewego wyświetlacza na temp bo nie ma czujnika i zawsze poniżej 4 C. No i pewnie piny inaczej idą od stanu paliwa lub inny sygnał. reasumując najlepiej wymiana na zegary polo bez MFA.
Lenistwo drogą do postępu
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

wow, ktoś ładnie modził :) A jaki masz kolor podświetlenia tych zegarów? Niebieski czy zielony?

Też uważam, że najlepiej będzie zmiana licznika na zwykły, oryginalny z Polo (jeśli nie chcesz mieć MFA).
Jeśli chcesz mam na sprzedaż oryginalny licznik bez żadnych modów do polo z tym silnikiem (z mojego polo). Jeśli byłbyś zainteresowany pisz PW lub e-mail.
P
Pku84
Newbie
Newbie

faktycznie świecą na zielono ;/
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”