[quote=""marcc_Jr""]wlasnie wracam od sonax otworzyli obok mnie sklep i pojechalem pogadac troche o kosmetyce i zastanowilo mnie ze gosc mi polecil do calkowitego odtluszczenia auta plyn do naczyn ! myslalem ze to zart ale potwierdzil to a potem kosmetyka powazna[/quote]
Cieszy fakt że zaczynasz się interesować kosmetyką aut i na samym początku przygody pojawia się bardzo dużo pytań, niejasności.
Odpowiedzi znajdziesz na tym forum zadając pytania a także na forach dedykowanych dla autodetalingu.
Najważniejsze to próbować i od czegoś zacząć
Jak spojrzę na zdjęcia swojego arsenału do mycia auta z przed 3 lat a także wiedzy na ten temat to sam się rumienię.
Także u mnie pojawiało się wiele przekłamań w słownictwie: odtłuszczanie, IPA, APC ...
Podsumowując - na pierwszy raz jak chcesz umyć auto to lej dużo płynu do mycia naczyń - będziesz mieć auto w sam do dalszych prac ale już zgodnych ze sztuką
Pierwsze korekty i doprowadzenie lakieru auta do stanu akceptowalnego przez fanów autodetalingu zajmą Ci sporu czau
Później za to jest już łatwiej bo wystarczy tylko dbać, neutralne PH i dokładanie wosku - sam zobaczysz że na tym etapie już od płynu do mycia naczyń będziesz stronił

- pewien skrót myślowy tak dla zachęty
A na tę chwilę to trzeba nauczyć się przesiewać złośliwości, nadal pytać i próbować
"Powyższy post wyraża opinię autora jedynie w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów."