[quote="twister"]A jak można wyregulować zamek bagażnika? Trochę mnie denerwuje, że muszę mocno trzasnąć klapą żeby się zamknęła. Gdy machnę z normalną siłą zaskakuje tylko na ten pierwszy poziom i klapa będzie stukać podczas jazdy.[/quote]
Musisz odkręcić zaczep zamka i nim dać trochę do przodu. metodą testów dobierzesz odpowiedni moment zamykania.
ok, rozebrałem tapicerke, tylko jedna srubka, potem trzy sruby w samym zamku, luzne jest wszystko, ale nie da sie wyciagnac ani wkladki z kluczykiem ani calego zamka, problem jest w tym ze nie moge przekrecic kluczyka, bagaznik mam caly czas otwarty, ktos doradzi jak moge wyciagnac wklad zamka, lub najlepiej caly zamek? :banghead: :banghead:
[quote="prezes_jr"]ok, rozebrałem tapicerke, tylko jedna srubka, potem trzy sruby w samym zamku, luzne jest wszystko, ale nie da sie wyciagnac ani wkladki z kluczykiem ani calego zamka, problem jest w tym ze nie moge przekrecic kluczyka, bagaznik mam caly czas otwarty, ktos doradzi jak moge wyciagnac wklad zamka, lub najlepiej caly zamek? [/quote]
Po pierwsze trzeba przestać mylić pojęcia:
Odkręciłeś klamkę z wkładką i obudową wkładki. Zamek masz przymocowany do klapy!
Po drugie użyj szukajki tak jak napisał ci Justice. Temat jest tak dogłębnie opisany że lepiej się nie da.
To staje sie nudne tak ciągle pisać "użyj szukajki". Przecież to podstawa egzystencji na forum!!!!! Chyba zaczniemy karać za takie spamowanie.
Na początku sory, że odkopuje taki stary temat, ale mam problem odnośnie klapy i nic nie mogę na ten temat znaleźć. Otóż po wymontowaniu bębenka ( jak na zdjęciu), nie mogę otworzyć w żaden sposób klapy. Próbowałem ruszać poziomym cięgnem, ale ono przesuwa się może ze 3 mm i tyle. Lekko puknąłem młotkiem ale nic z tego. Może miał ktoś podobny problem, albo macie jakiś skuteczny pomysł jak to otworzyć, męczę się już drugi dzień i nic z tego.