Witam.Zabrałem się za wymianę tarcz hamulcowych w moim polo 6n 1.0 (45km) i problem polega na tym iż miałem założone zużyte tarcze wentylowane+ nowe klocki a teraz kupiłem nowe tarcze wentylowane i zacisk jest za mały, nie chce najść zacisk a tłoczek już wsunięty na maxa, ma ktoś pomysł? dodam że mam nie odkrecane jarzma.Pilne sprawa
Na tej stronie wywala błąd jak wpisze swój Vin.. W sklepie były albo wentyle albo zwykłe ale że poprzednie były wentyle to się tym zasugerowałem.. Teraz to już nie wiem
Sprawdzałem to tam piszą że zwykłe 10mm, ale jak już kupiłem te tarcze wentylowane to może dokupie klocki grubości 15mm i jakoś to złoże, jak myślicie?
Do tarcz wentylowanych jest inny zacisk i jarzmo, wsadź tarcze takie jak trzeba, pełne o grubości 10mm. Jak kupowałeś w sklepie to oddaj bo sprzedali Ci złe tarcze.
Problem w tym że stare są wentyle więc dlatego kupiłem nowe wentylowane.. Klocki zmienił poprzedni właściciel na nowe ale są dość grube i może trzeba wziąć klocki grubości 15mm, jeśli nie podejdą to będę musiał zmienić tarcze..
Sprawa rozwiązana, mają być tarcze pełne.. Wg mechanika idzie to poznać nawet po "plastiku" na zacisku który osłania tarcze i jest to tylko przy tarczach pełnych.