[9N3] Trzecia lampa stop - wymiana żarówek

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
ikris
Początkujący
Początkujący

[9N3] Trzecia lampa stop - wymiana żarówek

Post autor: ikris »

Witajcie,
Macie doświadczenie w wymianie przepalonych żarówek w lampie stop daszkowej? Czy trzeba wymienić wszystkie? Jakie w ogóle są tam żarówki? Każda rada cenna :)
Awatar użytkownika
Maniek_71
Newbie
Newbie

Post autor: Maniek_71 »

Ostatnio trochę tam grzebałem dla swoich potrzeb i powiem Ci, że to nie jest skomplikowany mechanizm :D
Żarówki są opisane, a jak nie to weź jedną do sklepu, dopasujesz ;) one chyba są wypinane, ale pewny nie jestem.
W każdym razie nic trudnego :) Możesz całą wkładkę z żarówkami odpiąć jednym wciskiem od sieci i na spokojnie to przeanalizować.
Myślę, że gimnazjalista umiałby to nawet zrobić.
VW Polo 6N 1997, 1.0 50KM, Przebieg: 179 000km, w rodzinie od 12 lat.
Awatar użytkownika
ikris
Początkujący
Początkujący

Post autor: ikris »

Dzięki Panowie :)

Jeszcze tutaj znalazłem instrukcje http://www.vwclub.co.za/forum/viewtopic ... &p=1819872
Wynika z niej, że wchodzą tam W16W 12V, ale chyba coś za duże... W2.3W jakoś bardziej mi tam pasują...
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

Mam pytanie w sumie w tym samym temacie - czy ktoś próbował tam wrzucić diody? Jak się sprawowały? Które polecacie?
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

[quote="Tomek001"]Mam pytanie w sumie w tym samym temacie - czy ktoś próbował tam wrzucić diody? Jak się sprawowały? Które polecacie?[/quote]
Biorąc pod uwagę jakość diód z alledrogo może być różnie. Musiałyby być dość mocne.
Ledy często zastępują W1.2W. Jeśli maja pod nie moc dobraną to raczej szału nie będzie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”