1. Nie działa mi prędkościomierz i nie liczy kilometrów... Czujnik mam (zdjęcie dołącze jutro) i chyba nawet wiem gdzie się znajduje bo wtyczka była odczepiona a sam stary czujnik chyba jakiś złamany bo nie było wtyku na kostkę (3-piny), tylko jedna rzecz mnie zastanawia... jak mam to gówienko wymienić jak tam żadnego klucza nie mogę wsadzić, ledwo ręka się mieści... jak już odkręciłem rękoma to wychodzi całość ze środka skrzyni... i w penym momencie się blokuje... ten czujnik który zakupiłem od gościa używany oczywiście jest jakiś lekko inny.. i teraz sam nie wiem czy mam zły czujnik czy przy skrzyni inaczej się go wykręca... Jutro dam zdjęcia żeby nie było nieporozumień.
2.Waha mi się wskaźnik od paliwa...tzn. gdy stoje np. na światłach to jest git ale jak ruszam to wskazówka spada w dół a jak hamuje to się podnosi... To samo jest na zakrętach.. Czy ktoś zna może ten problem???
3. Olej w silniku wymieniłem (Mobil 1 5w30 super 3000) niby specjalny do pompowtrysków. Ale słyszałem że wymienia się też olej w skrzyni biegów (auto z Francji mało kochane chyba przez właścicieli bo troszke zaniedbane). Jaki to olej i ile mniej więcej go potrzeba i czy wogóle polecacie wymiane???
Z góry dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam Czarny