Mam problem z Polo 6N 1.4 AEX benzyna gaz.
Od kilku dni- bez zadnej powaznej usterki- po zapaleniu silnika -po dodaniu gazu auto sie dlawi zanim wejdzie na wlasciwe przyspieszenie.. dzieje się tak jak jest zimny silnik.. jak już się trochę zagrzeje i przelaczy na gaz – sekwencja- czyli ok 30*C wtedy już nie dławi ale obroty nie spadają przy zmianie biegow.. jakby brudna przepustnica – która czyscilem zreszta srodkiem do czyszczenia przepustnic STP. Jest zima - w lecie bylo ok..
Jak się dławi to nie gasnie – nawet jak wcisne gaz do oporu.
Co do gasniecia to wystepuje to sporadycznie ale jednak.. potem długo trzeba krecic żeby odpalil..
Wiem wiem – pewnie ktoś zaraz napiszee ze temat był poruszony już kilka razy na forum –ale czytam szukam sa podobne ale nie pasuja do mojego problemu..
.. aa i na 4 i 5 biegu po wcisnieciu gazu do spodu silnik jakby buczy i prawie nic nie przyspiesza...na beznynie i na gazie tak samo.. katalizatora nie mam już wiec tez to nie to..
PODPOWIEDZCIE GDZIE SZUKAC PRZYCZYNY ..
przepustnica niby czysta.. odme czyscilem z miesiąc temu..
silniczek krokowy wymienic? Czy to moze filtr paliwa, swiece? sterownik silnika? kopułka ? przewody? Przewody nie bo nie przerywa.. nie szarpie.. tylko z ogromnym oporem wkreca się na obroty..
pomóżcie koledzy jak mieliście taki przypadem… bedze serdecznie wdzięczny……