Panowie czy któryś z was mógłby podzielić się wiedzą na temat ilości czynnika wchodzącego do układu klimatyzacji w polo 6n2 2001 1.4 mpi AUD ? W serwisie klimatyzacji programy pokazywały różnie od 550 do 750 , w końcu nabili mi 700.
Cześć Kolego,
Napisz mi proszę jak klimatyzacja sprawuje się przy tym silniku. Sam zastanawiam się nad dołożeniem do swojego auta, ale obawiam się, że 60KM może być trochę za mało. Jeśli dokładałeś sam, podziel się również doświadczeniami: co było problematycznego, co trzeba wziąć pod uwagę zanim się za to zabrać?
Z góry dziękuję.
[quote=""Archeo""]Zależy od silnika i roku u mnie w AUD, 2000r wchodzi 750[/quote]
Mam klimatyzację seryjną 1.4 8V AKK i moim przypadku jest trochę słabo, ale zastanawiam się czy nie mam czegoś uszkodzonego. Po włączeniu klimy trzęsie całym autem i ciężko poruszać się w korku, muszę dawać więcej gazu przy ruszaniu, bo inaczej ciężko, czuć, że auto słabnie.
Jak już jadę na prostej drodze jest ok.
Pewnie inni mnie poprawią, bo nie sądzę, że tak ma być.
podobnie miałem jak uzupełniłem czynnik chłodzący ustały ,lecz nie całkowicie sprężarka też już swoje przeszła , klimę uzupełniamy co 2 lata , nie pamiętam ale mówki mogą chodzić nieco dłużej ?