Polo 6n by rumcajs25

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

q
qK.
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: qK. »

Bardzo ładne polo, podswietlenie jak dla mnie baja! :)
Polo 6N by qK.
Szuraj wahaczem, a nie dokladką jak byle pi**a!!!
r
rumcajs25
Swój
Swój

Post autor: rumcajs25 »

Bardzo dawno mnie tu nie bylo ale wiele sie ostatnio dzialo i brak bylo czasu na aktual. Zdjec nie bede wstawiac bo nie robilem z przeprowadzonych prac ale opisze co tam sie dzialo. Tak wiec zrobilem znaczki w czarny polysk ale po jakims czasie nie lezalo mi to wiec wrocilem do ori. Denerwowala mnie tylna klapa a raczej podszybie ktore bylo konkretnie zjedzone na wylot i woda sie dostawala trafila sie okazja bo na forum bylo polo na czesci od J@ro wiec kupilem klape z szyba trzecim stopem w dobrym stanie za smieszna cene 80zl do tego wpadl kompletny zestwa w kolo plus dobry kabel anteny wszystko zalozylem a co mnie zdziwilo nie wiem czy we wszystkich poliftach tak jest ale u mnie byl pociagniety kabel we wiazce od trzeciego stopu. Przyszedl czas na wymiane oleju i filtrow wymienilem zalany castrolem smiga sobie. Potem bling bling przed zlotem ogolnopolskim i jakies moje zdjecia :D
Obrazek
Obrazek Na pierwszym planie Pako :crazy:
Nastepnie pojawil sie problem z huczacym lozyskiem w tylnym kole wiec trzeba bylo wymienic, po wymianie problem ustapil. Nastepnie wzialem sie za ogarniecie rdzy na aucie bo szkoda bylo zeby sie poglebiala wiec zaprwki zrobilem ze sladu nie ma ale zaczela sie pojawiac w innych miejscach wiec po glebszych przemysleniach i zalu postanowilem ze nie bede sie juz bawic w mody mimo ze to auto nigdy szalu nie robilo to o ile z mechanika nie ma absolutnie zadnych problemow i jestem pewien ze bedzie jeszcze smigac to z blacha troche gorzej podloga zakonserwowana i ok ale na nadwoziu rdzy nie ma duzo bo obecnie w dwoch czy trzech miejscach ale zrobie to to wyjdzie nastepne i to taka troche "walka z wiatrakami" wiec uznalem ze lepiej sie skupic na mechanicznej stronie w najblizszym czasie do wymiany tylko olej w skrzyni i simering wybieraka plus hamulce tyl i to tyle. Za jakis czas bede sie musial pozegnac z polo bo obecnie troche sie zaczynam rozgladac za godnym nastepca ktorym bedzie auto z grupy VAG-a najprawdopodobniej passat b5 FL choc nie wykluczam innych opcji narazie przez najblizszy czas autko bedzie smigac jeszcze, ale nie jestem pierwszym ktory na tym forum rozwaza sprzedaz polo i zmiane auta. Wkoncu taki czas nadchodzi ze auto sie zmiania bo moje oczko ma juz 16 lat a ja tez chcialbym cos wiekszego.
Takze dziekuje za przeczytanie litanii :crazy:
Mój Chagalblue
Ogólnopolski Zlot PKP 2013
Ogólnopolski Zlot PKP 2014
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Kupisz b5-tke i na wahacze bedziesz narzekał :blush2:
:grin:
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""krzychu20""]Kupisz b5-tke i na wahacze bedziesz narzekał [/quote]
już nie przesadzaj. mam już półtora roku i nie narzekam na wahacze.

Zbychu, moje zdanie znasz: zrobisz błąd jak kupisz sobie takie duże auto. masz jeszcze czas na takie akcje.
r
rumcajs25
Swój
Swój

Nie mowie ze auto idzie juz na sprzedaz, narazie zostaje dobrze mi sie nim jezdzi mimo ze koza. Poprostu moje polo bylo bardziej wyjazdowe na dalsze trasy, ewentualnie rozwazam gofra 5, autko mniejsze od passata a komfort lepszy
Mój Chagalblue
r
rumcajs25
Swój
Swój

Narazie polo jednak zostaje :yahoo: wiec mozna cos pogrzebac tak wiec cos poszlo do przodu a mianowicie:
-szerokie zderzaki przod z halogenami i tyl, tyl do malowania i zalozenia przod na aucie
-halogeny, dzieki za wiazke Szakal
-no i to na co chorowalem od dawna :blush2: borbet model T 14 cali 6J rant poszedl w poler
-2 oponki 185/55/14 prawie nowki
Foto wrzuce jutro ale nie bic bo auto brudne :blush2:
Do zlotu napewno nie wyrobie sie z obnizeniem nazywajmy rzeczy po imieniu :grin: nie chce gleby chce obnizone auto bo teraz jest za wysoko zdecydowanie ale nie wiem kiedy sie z tym zbiore bo mnostwo innych wydatkow, takze foto jutro. Pozdro :piwo:
Ostatnio zmieniony 30 mar 2014, 20:27 przez rumcajs25, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój Chagalblue
T
Tajg3r
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Tajg3r »

Ja też choruję na Borbety T, więc szczerze zazdroszczę. :blush2:
r
rumcajs25
Swój
Swój

Trafila sie okazja byly w fajnej cenie z oponami z niemiec niedaleko wiec ogarniecie z gosciem ocenienie czy warto i sa moje :) ale niketorych stan rantow by przerazil, na foto nie wygladaly zle ale na zywo bylo gorzej, ktos juz przy nich grzebal w celu polerki rantow narobil nieladnych zadziorow glebokich a po wszystkim walnal gruba warstwe lakieru polerka nie jest moze doskonala ale w porownaniu w jakim stanie falga byla a jest to mysle ze wyciagnalem z niej prawie wszystko.
Mój Chagalblue
T
Tajg3r
Kontakt:

Post autor: Tajg3r »

Pokaż foto jak to teraz wygląda. ;)
r
rumcajs25
Swój
Swój

Witam po długiej nieobecnosci!
Mialy byc foto ale jakos zeszło bo nie mialem czasu na ogarniecie fot. Co do polo to zyje i ma sie dobrze. Moze dodam zaległe foty koła, całosci i szerokich zderzaków:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
A tutaj z IX zlotu PKP w ślesinie przed przejazdem przez miasto z pawellinim vwmaro Jabolkiem i cala reszta :crazy:
Obrazek
I od tego czasu nic sie nie zmienilo auto bezawaryjnie przejezdzilo kolejne kilometry zarzuciłem zime na auto i kupiłem chlapacze pod szeroki zderzak od zibiego1541 i tak skonczył sie sezon 2014
Przyszedł nowy sezon i nowe zmiany wpadł kit MTS ze springami eibach pro kit od Jabolka po bardzo małym przebiegu w idealnym stanie
Obrazek
kolejnym modem jest zakup listew z 6n2 i maźnieciu ich w kolor podobnie zrobiłem z klamkami
Obrazek
Listwy załoze jak pozbede sie rudej bo wyszła w trzech miejscach ale to spokojnie do ogarniecia. Na wymiane czeka takze simering wybieraka skrzyni biegów elring i nowy olej do skrzyni orlen platinum gear 75w90 gosciu akurat nie mial takiego jaki chcialem a tego polecał napewno lepszy niz hipol wiec wzialem mam nadzieje ze sie nie przejade. W tym sezonie zastanawiam sie takze nad wywaleniem katalizatora i czeka mnie operacja wymiana tłumika koncowego wacham sie pomiedzy ori od benzyny a od 1.4 tdi mysle ktory bedzie lepszy ale nie mam pojecia :glare: Zastanawiam sie tez nad kolorem w borbetach bo aktualnie robie renowacje i mysle nad zmiana koloru rotora na czarny rant w poler jak jest a srebrnym metalikiem z drobnym ziarnem czekam na propozycje :D
Mój Chagalblue
r
rumcajs25
Swój
Swój

Wczoraj mialem czas wiec kolejny etap prac za mna wymienione/zrobione zostały:
-wydech koncowy z 1.4 TDI
-wymieniony został simering wybieraka skrzyni Elring + nowy olej
-ogarniety został licznik od golfa IV przylutowałem diode SMD od poduszek ktora byla wylutowana i rozdzieliłem sygnał recznego zeby brak płynu pokazywało (!) a zaciagniety reczny (P)
Zapadła tez decyzja co do koloru felg, bedzie to srebrny metalik z grubym ziarnem w wolnym czasie felgi bede dalej robic bo narazie je szlifuje pod podkład, to narazie byloby tyle
Mój Chagalblue
r
rumcajs25
Swój
Swój

Jako ze weekend mialem wolny postanowilem podzialac troche w polo i efektem jest nowy tunel srodkowy z 6n2 wraz z recznym dolozyłem czerwone podswietlenie zapalniczki, do montazu czeka teraz panel regulacji nawiewu z 6n2 jak zrobie maskownice do panelu to zabieram sie za rozkompletowanie wiazki i podłaczam podgrzewane fotele kubełkowe z 6n2 z niebieskim srodkiem ktore sa w drodze :) w wolnej chwili wrzuce foty
Mój Chagalblue
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”