Jak w temacie. Zerwaną mam śrubę na pokrywie zaworów, gwint został w środku, tzn. w tym jarzemku co trzyma wałek rozrządu... Da się coś do tego wspawać i wykręcić? Czy nowe jarzemko poszukać? ;>
kas dobrze pisze, musisz plaskim wykręcic. Napewno da rade u mnie bez problemu poszło.
Z tym że ja nie kupowałem nowej śrubki.
Gwint jest typowy więc nawierciłem starą i wkleiłem w nią gwint na specjalny klej do metalu.
Ja mam to samo zerwałem ja kilka dni temu ;(
Na razie obsmarowałem całość silikonem i nie cieknie olej ale to tylko odwlekanie sprawy
Jak już się z tym uporasz możesz napisać jak to zrobiłeś to mi pomoże przy mojej urwanej śrubce
Czyszczenie układów wtryskowych Diesel oraz Benzyna
Naprawa i nabijanie klimatyzacji
Kompleksowa naprawa aut wszystkich producentów
Sprzedaż nowych części oryginalnych i zamienników
Badanie komputerowe wszystkich samochodów
Naprawa komputerów silnika oraz body komputerów
Wołomin 796-629-223 Łukasz
Ja też miałem taki sam problem:/ ale tak jak kas napisał płaskim wkrtakiem i młoteczkiem wypukałem to co zostało w panewce nowa śrubka uszczelki i gra gitarra:)
Pozdro.
dzięki wam wszystkim, vwkas18 zrobiłem tak jak mówisz delikatnie i poszła
w srode poszukam gdzies na warsztacie takiej, a poza tym mam kumpla w aso na pięknej więc poszuka mi jej
no niestety, te srubki to masakra, moja sie tez ostatnio ukrecila, ale wykrecilem podpore walu, zeby to jakos wyciagnac, ale sie okazalo, ze szlo ja w palcach wykrecic, trzeba uwazac i nie dokrecac za mocno
nie mam orginalnej śruby, tzn takiej jak ma być, znalazłem najzwyklejszą śrubkę fi 6 dobrej długości, wkręciłem, nie na hama by gwintu nie spieprzyć, jak juz się obie podkładki obracały to przestałem i jest ok
Odgrzeję temat.
Ja dzisiaj też zerwałem śrubę, z tym, że od strony aparatu zapłonowego. Żeby resztkę wykręcić zdjąłem aparat zapłonowy, wyjąłem tą część, co trzyma wałek. Poszedłem do znajomego mechanika, a on ładnie migomatem nadspawał bułę, którą złapałem palcami i luźno wykręciłem palcami.
Teraz pytanie gdzie taką kupić? Najbardziej interesowala by mnie oryginalna..