kilka problemów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

kilka problemów

Post autor: Andrzej_89 »

witam, mam kilka problemów z moim polo:
1) WYCIERACZKI: wolny bieg wycieraczek przednich nie zawsze działa, a jak działa to po niedługim czasie się wyłącza, a przy szybszych biegach wycieraczki potrafią się nie wyłączać bardzo długo albo nawet wcale po ustawieniu przełącznika na "zero". również po włączeniu spryskiwaczy wycieraczki pracują jakby kilka obrotów za dużo, normalnie w innych samochodach robią około 3 sekwencji wycierania a u mnie jest sporo więcej i wszystko się rozmazuje i zamiast czyścić szybę to tylko pogarsza sprawę. czy da się coś z tym zrobić?
2) mechanizm otwierania/zamykania szyby w drzwiach pasażera ciężko chodził i po tym jak moja dziewczyna się na nim wyżywała żeby zamknąć szybę przestał działać. może ma ktoś na zbyciu takie cudo?
3) woda z nad szyby dostaje mi się do wnęki, gdzie jest akumulator, i dalej jakoś spływa na nogi pasażera. zapewne jest gdzieś tam dziura jakaś, ale też ta osłona co jest nad akumulatorem u mnie prawie nie istnieje. czy coś takiego też macie?
4) wymieniłem wahacze z przodu i łożyska, i zauważyłem za nadal przednie prawe koło jest pod kątem, znaczy się schodzi się górą do środka. wcześniej myślałem że to może wina zużytego wahacza, który był w strasznym stanie ale jednak to nie było to. jaka może być tego przyczyna?
Awatar użytkownika
mt4d
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mt4d »

1) ciężko mi powiedzieć. Najprawdopodobniej przełącznik wycieraczek szwankuje i JA tam najpierw szukał bym przyczyny wariujących wycieraczek
2) jeśli wszystko masz całe (znaczy nie pourywane powyginane etc.) to możesz spróbować to przesmarować jakimś preparatem typu WD-40
3) woda stoi pod akumulatorem bo zapewne masz zapchany kanalik którym woda powinna się wydostawać. Stojąca woda pod aku wyżarła dziurę i kapie na schowek ... moja rada taka odkręć plastikową obudowę w nadkolu (prawa strona) i wydłub cały syf z kanału który idzie od aku aż do samego spodu auta. Ja miałem ten sam problem i zakleiłem dziurę silikonem (może mało fachowo ale już jakiś rok mam spokój)
4) nie znam się więc nic nie mówię :|
mt4d aka Cinek
Optymista myśli, ze świat stoi przed nim otworem. Pesymista wie, co to za otwór.
http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6978
Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Andrzej_89 »

no co do wycieraczek to dużo wd40 poszło i nic to nie dało. a z tym nadkolem to jutro powalczę w takim razie.

dzięki. pozdrawiam
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

ze kolo krzywo stoi to moze byc wina mcphersona
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”