Witam !
Ostatnio rozleciał mi się silnik, a mianowicie blok. Zdecydowałem się na wymianę silnika na nowy, i tu mam mały problem, najbliżej taki sam silnik mam od siebie jakieś 200 km. Trochę daleko :/
Dlatego pomyślałem o silniku z innym oznaczeniem. Ponoś AUA i APE pasują bez żadnego kombinowania- czy to prawda ?
Czy jest może jakiś inny silnik którego mam szukać, który będzie pasował bez wymiany osprzętu ?
Z góry bardzo dziękuje za wszelkie informację.
Pozdrawiam !
[quote="bakoma320"]Witam !
Ostatnio rozleciał mi się silnik, a mianowicie blok. Zdecydowałem się na wymianę silnika na nowy, i tu mam mały problem, najbliżej taki sam silnik mam od siebie jakieś 200 km. Trochę daleko :/
Dlatego pomyślałem o silniku z innym oznaczeniem. Ponoś AUA i APE pasują bez żadnego kombinowania- czy to prawda ?
Czy jest może jakiś inny silnik którego mam szukać, który będzie pasował bez wymiany osprzętu ?
Z góry bardzo dziękuje za wszelkie informację.
Pozdrawiam !
VW Polo 1.4 16v AHW 2000r[/quote]
Jedyne czego jestem pewien to to, że APE i AUA są zamiennymi dla siebie silnikami (moje Polo wyjechało oryginalnie z silnikiem AUA, obecnie siedzi APE). Jeśli tylko uda Ci się znaleźć info, że któryś z tych silników pasuje do Ciebie - będziesz miał pewność, że obydwa są ok.
P.S. mój silnik też zamawiałem z odległości powyżej 200km od Warszawy i do tego co otrzymałem nie mam żadnych zastrzeżeń. Tak więc odległość nie powinna być problemem jeśli sprzedający ma same opinie pozytywne (jeśli masz na myśli Allegro przy zakupie).