[6n] Wymiana uszczelniacza wału-koszt

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
camel19
Mały interesant
Mały interesant

[6n] Wymiana uszczelniacza wału-koszt

Post autor: camel19 »

Witam, jaki jest koszt wymiany uszczelniacza wału korbowego od strony rozrządu? Uszczelniacz + robota? Silnik 1.4 mpi 8 zaworów.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

co mechanik to cena
Awatar użytkownika
camel19
Mały interesant
Mały interesant

No niby tak a mógł by ktoś polecić jakiś dobry uszczelniacz np z allegro który wytrzyma jakiś dłuższy czas? Zeby mechanik jakiegoś bubla przypadkiem nie włożył... :blush2:
W
Wariat91
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Wariat91 »

mmm powiem tak mechanikom nie ufam wiec sam wymieniam wszytko i wiem ze to na 1000% to moja kupiona cześć a nie ze moja cześć leży u niego bo miał taka sama a powie ze włożył moja :crazy:
http://zmarsa.pl/Gallery/paku666/201311 ... e_5281.gif
było sobie polo :((( i zginęło pod tirem teraz jest bmw e36
Awatar użytkownika
camel19
Mały interesant
Mały interesant

Dokładnie dlatego jak już jadę do mechaniora to ze swoimi gratami dlatego chciał bym kupić ten uszczelniacz i u mechanika tylko wymienić ponieważ tego jeszcze nie robiłem i trzeba zdjąć pasek a nie czuję się dobrze akurat w tym...
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

uszczelniacze polecam od erling-a

btw. nie ma u ciebie specializujących się w VAG sklepów motoryzacyjnych że wszyscy kupują na allegro i w intercars?
no chyba ze Gdynia to tak wyjątkowe miasto że mam tu świetny sklep w który wszystko jest i pracownik który ogarnia temat i potrafi doradzić, dobrać dobre podzespoły (chyba mechanik bo często ma dłonie w smarze), a jak trzeba to sprowadzi to czego potrzebuję
Awatar użytkownika
camel19
Mały interesant
Mały interesant

Są zwykłe sklepy motoryzacyjne ale chciałem mieć jakiś podgląd jakiej firmy zamówić lub kupić w necie
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Kup Erlinga. Nie pamiętam dokładnie ceny ale to akurat nie za dużo - kilkanaście zł. Oryginał w ASO 90 zł
Gorzej, że trzeba rozrząd rozpinać. Śruba koła zębatego wału korbowego jest jednorazowa. Koszt nowej w ASO około 12-15 zł.
Awatar użytkownika
camel19
Mały interesant
Mały interesant

Porozglądam się za tym erlingiem i tą śrubą, dokładniej najgorzej z tym rozrządem ale jak trzeba to trzeba...
b
bialyyy1215
Newbie
Newbie

Post autor: bialyyy1215 »

co do śruby to juz nie raz skręcałem starą srube ewentualnie na jakąś pastę do gwintu i zawsze było ok, szczerze dopiero tutaj o takim czyms usłyszałem.
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

No to masz ci nowość. Tak, śruby są jednorazowe. Np w silnikach AAZ użycie ponowne śruby powodowało gibanie kółka i w końcu kolizję. Te naście zł to na prawdę nie majątek...
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

rozrząd wcale nie jest jakoś tragicznie drogi, a jak wymieniasz simmering to i warto rozrząd od razu, śruba o kółka obowiązokowo do wymiany, i powinno sie kapnąć specjalnym keljem do gwintów, do tego proponuje równiez wyminić śrubki od kółka alternatora. mechanik weźmie trochę więcej kasy jak wymianę rozrządu i musisz się liczycz z kosztem 200-300 za samą robotę.
Awatar użytkownika
camel19
Mały interesant
Mały interesant

Rozrząd wymieniałem w maju tylko mogłem odrazu i ten uszczelniacz wymienić i traf chciał że jakiś czas temu zaczął podciekać poprostu mój błąd.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”