Ile kluczy posiada fabrycznie auto? Dwa czy trzy? Ja posiadam 1 klucz (tak już kupiłem)i nie posiadam kodu imo, ile taka przygoda będzie mnie kosztowała w przypadku dorobienia 2 klucza 6N2?
[quote="nick"]Ile kluczy posiada fabrycznie auto? Dwa czy trzy? Ja posiadam 1 klucz (tak już kupiłem)i nie posiadam kodu imo, ile taka przygoda będzie mnie kosztowała w przypadku dorobienia 2 klucza 6N2?[/quote]
Auto opuszcza fabrykę z 2 kluczykami, kluczem serwisowym i przywieszkami gdzie jest PIN itp.
opcja 1
Kod immo można wyciągnąć odpowiednim softem, zakodować pastylki immo też. a dorobienie czystego klucza to groszowe sprawy.
opcja 2
dajesz do speca i robi wszystko to co opisałem wyżej i kasuje cie na minimum 200zł.(ccena zależne od regionu, fachowca itp.)
Jeżeli kodowanie pastylki crypto 42 jest takie samo jak crypto 48 to zprogramować można ją vag can commanderem.
ja do swojej 6n2 chciałem dorobić klucz scyzoryk ale nie mieli takich modeli pilota, ale otrzymałem następujacą odpowiedź
"Jedyną rzecz, którą możemy zorganizować to kompletny kluczyk do zakodowania i dorobienia z chipem immo bez pilota w cenie 45 zł."
czyli jest to goły grot z imobilaiserem do zakodowania http://allegro.pl/sklep/13605902_httc
Dorobiłem w końcu klucz z imo, najtaniej znalazłem w Oświęcimiu 200zł. Normalna cena na Górnym Śląsku to 250zł (może słabo szukałem), a to ze względu na pastylkę immobilizera- crypto..
[quote="nick"]a to ze względu na pastylkę immobilizera- crypto..[/quote]
ja pierdole, pastylka crypto 48 kosztuje na allegro 18zł :doh:
nie pamiętam jaki dokładnie jest w 6n2, ale nie kosztuje dużo więcej.