[6n] świecą wszystkie tylne możliwe żarówki i prawe kierunki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
TRATATOW
Mały interesant
Mały interesant

[6n] świecą wszystkie tylne możliwe żarówki i prawe kierunki

Post autor: TRATATOW »

witam. potrzebuje pilnie pomocy bo mam problem z tym czego najbardziej nie lubie czyli elektryka. dzis zauwazylem ten problem gdy wsiadlem do samochodu. pierwsze co mi sie rzucilo w oczy to stopiona plastikowa czesc bezpiecznika drugiego z prawej oraz nadtopione gniazdo w skrzynce bezpiecznikow. nie wiem czy czasem to zwarcie nie zrobilo mi sie w nocy. kiedy wlaczam swiatla postojowe czy drogowe to swieca mi sie wszystkie zarowki lacznie ze stopami, wstecznym i kierunkowskazami calej prawej strony. nie migaja tylko swiecą. kiedy swiatla wylacze a wlacze prawy kierunkowskaz to nie mrygaja tylko swieca a kiedy swiatla sa wylaczone a wcisne stop to sie zapalaja kierunki prawej strony.prosze o podpowiedzi gdzie szukac bo jestem bez pomyslu a samochod mi potrzebny bardzo i chce jutro z samego rana szukac i probowac zrobic. prosze o wszelkie sugestie.
Awatar użytkownika
Marcinek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Marcinek »

zobacz pierw przy wkładach lamp kostki i same wkłady czy snie gdzieś nie spinają
Awatar użytkownika
TRATATOW
Mały interesant
Mały interesant

ok dzieki
posprawdzam.jakies sugestie jeszcze?
Awatar użytkownika
Marcinek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Marcinek »

myśle ze tam jest wina
możesz zobaczyć również kable przy wtyczce
t
tajpej

Post autor: tajpej »

ja miałem takie objawy po przypaleniu się przełącznika kierunkowskazów i świateł przy kierownicy tzw przełącznika zespolonego
Awatar użytkownika
TRATATOW
Mały interesant
Mały interesant

tajpej czy przelacznik zespolony to te manetki przy kierownicy?odlaczalem 2 kostki od tego przelacznika od dolu bo mam je odsloniete bo wymienialem ostatnio kostke stacyjki i tej obudowy nie zakladalem i nic nie zmienialo to ale jest jeszcze jedna z lewej jego strony ale jest zasloniety i chyba bez zdjecia kierownicy nie odlacze go . myslisz zeby ją sciagnac i sprawdzic?
Awatar użytkownika
Dyluś
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Dyluś »

Sprawdź kabel masowy przy światłach z tyłu. Może styki zaśniedziały ?
pozdro Rafał
Były:
Jetta Mk1'79r,Polo 86c2f'94r,Golf Mk2'89r, Golf Mk3 Cabrio'95r
Jest:
Golf mk3'97r, Sharan'02, i 125ccm :)
Awatar użytkownika
TRATATOW
Mały interesant
Mały interesant

dzieki Dyluś.od rana bede lookal takze dzieki za wszystkie wskazowki ktore podrzucicie do tej pory
Awatar użytkownika
TRATATOW
Mały interesant
Mały interesant

dla zainteresowanych.nic nie znalazlem. sprawdzilem wlaczniki/przelaczniki,swiatel, kierunkow, awaryjnych,lampy, kostki i co mi co glowy przyszlo i nic nie znalazlem dlatego na szybko zaprowadzilem do elektryka. rozbebeszyl mi pol srodka i okazalo sie ze potopione przewody za skrzynka bezpiecznikow i do wymiany wiazka idaca na tyl samochodu bo tez potopione. koszt 300-400 pln.realny czas zrobienia to 1 dzien max 2 :). temat do zamkniecia!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”