[6N] przekaźnik świec żarowych AEF 96r

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
reksio6k
Newbie
Newbie

[6N] przekaźnik świec żarowych AEF 96r

Post autor: reksio6k »

Witam Panów :) mam polo z 1996r jeszcze stare zegary z silnikiem 1.9d AEF z gry chcę powiedzieć że czytałem wszystkie tematy o świecach o tym że nie pali. Mój problem jest dziwny i nie potrafię poradzić samemu z nim, było tak stał kilka dni w mrozach nie palony po czym chcąc go odpalić grzał normalnie świece ale przy próbie rozruchu stracił prąd i tak 2 krotnie dopiero później poprawiłem kleme + która była lekko luźna. O dziwo normalnie odpalił i po 3 minutach zaczęła migać kontrolka grzania świec i nie grzeje w ogóle świec, jak już rozgrzeje się do 70 stopni przestaje migać, kilka dni się męczyłem z nim z wyjęta skrzynka bezpieczników i nic nie potrafiłem osiągnąć do wczoraj jak rozebrałem przekaźnik 104 i po ponownym włożeniu go zaczął normalnie grzać wiec myślałem ze zrobione aż do dziś, dziś znów to samo nie grzeje świec sprawdzałem miernikiem i miga lampka grzania, przekaźnik 104 nie cyka sprawdzając go wyjętego elektromagnes działa i prąd przez pin 30 i 87 przechodzi ale w skrzynce bezpieczników w miejscu 12 gdzie jego miejsce tam gdzie wchodzi pin 30 wcale nie ma prądu a gdy + dam tam gdzie wchodzi pin 87 to grzeje świece lecz miga lampka dalej, poradźcie coś chyba się poddam z aef'em jeśli coś to da to sprawdzałem z wyjęta wtyczka czujnika temp. a może być to ze w wtyczce z temp. dwa przewody są naderwane czarny i drugiego koloru nie pamiętam ma to coś wspólnego albo to może być? dodam ze wszystkie bezpieczniki sprawdzone. Trochę się rozpisałem ale myślę ze opisałem problem i ktoś pomoże . a prąd najpierw płynie do sterownika 187 czy do przekaźnika 104.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”