Stukanie przy cofaniu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
penkacz
Newbie
Newbie

Stukanie przy cofaniu

Post autor: penkacz »

Witam. Mam VW Polo 6n 96r. z silnikiem 1.6 Od pewnego czasu podczas cofania coś strasznie stuka nie wiem dokładnie skąd ale wydaje mi się ze to skrzynia. Co to może dokładnie być?? Proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

prawdopodobnie poduszka tylna ze skrzyni biegów jest zerwana :(
ewntualnie tłumik uderza o podłoge
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
Awatar użytkownika
Palozz
Początkujący
Początkujący

Post autor: Palozz »

To raczej napewno jest poduszka pod skrzynią.
So I pick the world up and I’ma drop it on your f*ckin’ head
B*tch, I’ma pick the world up and I’ma drop it on your f*ckin’ head

Mój czerwony diabeł na forum viewtopic.php?f=29&t=8557&p=106179#p106179
J
JarekF
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: JarekF »

Stuki są rytmiczne? Jeśli tak to stawiam na skrzynię.

Napiszę jeszcze raz to samo co kiedyś w którymś temacie.

Miałem to samo u siebie. Nie przeszkadzało zbytnio jednak auto z czasem zaczęło odczuwać dosłownie te stuki. Aż pewnego dnia przy mocniejszym cofaniu był zgrzyt i zablokowało mi skrzynię. Po 5 min walki udało mi się wybic wsteczny ale juz więcej wrzucić się nie dał.
Przeważnie (wg. mechaników) sypie się cała choinka od wstecznego - u mnie było oczywiście to samo. Koszt nowej 350 zł. Plus znajdź kogoś, kto to dobrze rozbierze i złoży (i skasuje).

Osobiście zdecydowałem się na kupno "nowej" skrzyni - przełożenia sobie nawet mogłem wybrać - 450 zł
:grin:
p
penkacz
Newbie
Newbie

Post autor: penkacz »

[quote="JarekF"]Stuki są rytmiczne? Jeśli tak to stawiam na skrzynię. :grin:[/quote]

Owszem stuki wydobywają się rytmicznie ostatnio doszedł jeszcze problem ze wrzuceniem wstecznego biegu ale pozostałe chodzą bez problemów. Widzę że czeka mnie wydatek :-(
Awatar użytkownika
slaw4ek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: slaw4ek »

Witam! Podepnę się pod temat. U mnie w 86c2f również stuka przy cofaniu, dodatkowo identyczny(podobny) dźwięk pojawił się teraz po opadach śniegu. A mianowicie gdy jadę w głębokich śnieżnych koleinach (auto jest obniżone) i śnieg ociera o podwozie pojawia się identyczny stukot jak przy cofaniu. Czy to na pewno poduszka łapy skrzyni biegów?
z
zipp1988
Newbie
Newbie

Post autor: zipp1988 »

Zmartwię Cię kolego ale skrzynia będzie do naprawy lub wymiany zależy na co się zdecydujesz ja wybrałem wymianę i źle na tym wyszedłem trafiłem na nie uczciwego mechanika i założył mi skrzynie która jest wolniejsza :( I JAKBYŚ MIAŁ NAMIAR NA SKRZYNIE O OZNACZENIU DQW (NA LINKI) TO DAJ ZNAĆ :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”