[6n] mocno parują szyby, słabe odparowywanie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
KruszonMC
Newbie
Newbie

[6n] mocno parują szyby, słabe odparowywanie

Post autor: KruszonMC »

Witam wszystkich :D Jestem świerzym? :commando: świeżym kierowcą i zakupiłem sobie moje ukochanie vw polo 1.6 ben/lpg 95r lecz mam pewne problemy . Jednym z nich jest własnie ten opisany w temacie czyli bardzo duże parowanie szyb i słabe odparowywanie . Nie znam się na tym wiec prosze o pomoc .

Mam jeszcze pytanie a mianowicie chodzi o to że niespełna tydzień temu wymieniałem płyn chłodniczy i po kilku dniach musiałem go uzupełnić o prawie litr . Mam bardzo małą dziurke w jakimś plastkiu koło głowicy . Do tego plastiku doczepiony jest taki gruby przewód chłodniczy , chciałbym się dowiedzieć jak ta część się fachowo nazywa i ile kosztuje mniej wiecej koszt jej wymiany .

Jeżeli bedzie trzeba jutro wrzuce zdjęcie silnika ze wskazaną częścią .

Z góry dziękuje za pomoc :)
Ostatnio zmieniony 02 gru 2013, 21:53 przez KruszonMC, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
piotrus23
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: piotrus23 »

daj foto gdzie ta dziura, 1 umyj szyby od srodka ,2 jak wygląda sprawa z nagrzewaniem ? filtr kabinowy wymieniłeś ?
Polo 6n open air żółtek 98"
golf mk1 80"
transporter t4 93
fiat 126p 92"
Awatar użytkownika
BraHOL 12
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: BraHOL 12 »

Może masz włączony obieg wewnętrzny :) i szyby parują
Sunshine Live Electronic Music Radio
i\'ll always remember
m
maxxxior
Początkujący
Początkujący

Post autor: maxxxior »

co do tego plastiku co wchodzą wszystkie węże od płynu chłodniczego, to jest to króciec wody. Dziś to wymieniałem u siebie. Kupiłem od kolegi z tego forum za 25zł z przesyłką. Ewentualnie może być to krociec na termostat (przykręcany do całej "magistrali" płynu chłodniczego). Wpisz w allegro krociec polo albo króciec polo i zobaczysz o które tobie chodzi. Krociec od termostatu wymienisz sam, dużo roboty nie ma, a jeśli chodzi o tą całą magistrale, to troche roboty jest, musisz zdjąć wszystkie węże...
b
bialyyy1215
Newbie
Newbie

Post autor: bialyyy1215 »

jeśli ci ubywa płyn zoczacz tez czy nigdzie w środku w samochodzie nie masz mokro tam gdzie sie trzyma nogi ale tak bardziej przy środku samochodu tak jak jest nagrzewnica, moze ona ci delikatnie puszczać płyn i jednoczesnie jak nagrzewnica jes ciepła paruje z niej płyn i wtedy parowac mogą szyby i czy podczas wsiadania do samochodu nie czuc zapachu płynu
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”