Chciałem się Was zapytać czy skrzynia 5biegowa z silnika AAV będzie pasować do silnika 1.4 diesel z 92 roku ? Chodzi mi oczywiscie o polo. Mam okazje kupic i nie wiem czy moge brac.
Prosze o rade bo nie bardzo sie orientuje czy bedzie pasowala.
Pozdrawiam
Sprzedam] 1. Monowtrysk + silniczek krokowy(9k km przebiegu).
2. Licznik wersja podstawowa - od wersji 1.0 AAU.
Nie dobrze a bedzie moze pasowac do silnika z golfa 3 1.4 abd ? Aktualnie mam skrzynie z 1.0 aau 4 biegowa. Ale kolega ponoc jezdzil z ta 5biegowa skrzynia z aav w swoim 1.0 aau. Wiec moze by pasowala ?
Jeśli założysz do diesla skrzynie z benzyniaka, to pola poleci może max 70-80km/h, biegi będą tak krótkie, że prawdopodobnie będziesz mógł ruszać z trzeciego biegu.
Poszukaj informacji o dokładnych różnicach przełozeń w skrzyniach, być może diesel od którejś wersji benzyny, różni się jedynie przełożeniem dyferencjału.
Jestes tego absolutnie pewien ? Skad ta pewnosc ? Jezeli jest tak jak mowisz to wezme ta skrzynie ale nie chcialbym zeby sie okazalo, ze przelozenia sa krotkie.
wiesz mi ... nie jestem z tych mądral forumowych: piekarzy, malarzy... itd, wypisujących bzdury- tak jak w tym i innych tematach.... byle dostac punkcik...
Panowie, żeby rozwiać niejasności, proszę podać dokładne miejsce oznaczenia skrzyni to sprawdzę. Mam 1.4D oraz 1.3AAV obie polówki ze skrzyniami 5-cio biegowymi.
Symbol twojej skrzyni jest wybity na splanowanym polu w najniższym miejscu na obudowie skrzyni, od spodu. To przeważnie trzy lub dwa znaki np 2Y albo ACD.