Polóweczka Rims'a

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
BraHOL 12
Konkretnie zainteresowany

Post autor: BraHOL 12 »

Kierownica całkiem ładnie wygląda :bow: daj jakieś namiary kto tak ładnie obszywa bo też tak chce :blush2: :)
Sunshine Live Electronic Music Radio
i\'ll always remember
Awatar użytkownika
Rims Tychy
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Rims Tychy »

U mnie obszyjesz:)
pozdro
Krzychu
Polóweczka Rims\'a
Awatar użytkownika
PiterVR6

Post autor: PiterVR6 »

blacha masakryczna, niezle ktoś to spartolił, bedziesz to reanimował ?
Awatar użytkownika
Rims Tychy
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Reanimował...
hmmm... przyjrzałem się temu dokładniej.
Maska nie jest zła - ktos pedzelkiem szpetnie pozabezpieczał blache, wyglada jakby puchło ale to poprostu tak nawalony lakier.
Mimo wszystko wymienie maske, bo znajde całą w oriygnalnym lakierze ze 250-300zł bez koniecznosci malowania, a samo malowanie maski 400zł

Próg jest dobry, wyczyscilem go i zrobiłem sam.
Za to błotnik to makabra - przeżarte na wylot, jak czyścilem blache stwierdzilem ze szkoda bylo wogole sie brac za niego.
Zreanimować zreanimowałem byle do wiosny, albo do czasu jak znajde nowy błotnik - w kolorze:) koszt reanimacji - 58zł -i 4h pracy - nie bylo warto bo lipa wyszla, ale satysfakcja jest - rdza ktora raziła w oczy znikła. Pewnie troche wytrzyma.

kilka fotek:)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
pozdro
Krzychu
Polóweczka Rims\'a
l
lysy705
Początkujący
Początkujący

Post autor: lysy705 »

Również to powiem co koledzy,widzę ze sie bardzo starasz ogarnąć temat;) i za to szacun.zycze powodzenia i będę dalej obserwowal temat i trzymam kciuki;)
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

Nie dość że młodsza to i kolega walczy z rudą.. Ogromny szacun za zapał i wkład pracy. Nie pozwólmy rudej zjeść nasze Polówki :grin:
Będę stale obserwował temat! :oki:
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Witam, kolegę z forum OCP i gratuluję polówki. Przy okazji małej reklamy polecam kolege Rimsa w kwestii "skórzanej galanterii" do auta, kilka razy korzystałem (mieszki biegów i inne pierdółki) i robota naprawdę profi, a ceny przyjemne :good:
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
Rims Tychy
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Czas dalej powalczyć z polóweczką.
Ostatnio rozbierałem na częsci pierwsze tylne hamulce - usterka: brak ręcznego na lewo kolo i bardzo słabiutki hamulec prawy.
Kobieta od której kupiłem auto mówiła ze serwisowała je cały czas u tego samego mechanika... jak zobaczylem jak hamulce były poskładane to nic tylko tego mechanika :vinsent:
Linka ręcznego w prawym źle założona, a w lewym to jeszcze troche a ręczny by uszkodził abs z łożyska, bo wybity był klin dlatego ręczny nie działał.
Przy okazji pomalowałem rażące czerwone bębny na zwykły szary kolor. Wyczyściłem hamulce, naciągnąłem linkę ręcznego.
Teraz można na ręcznym bączki kręcić:)

Walcze aktualnie z klimatyzacją - usterka - nie działa :crazy: Już wiem ze nie mam napięcia na sprzęgle sprężarki, podpiąłem na krótko - sprzęgło cyka, wentylator sie włącza i wyłącza prawidłowo, czuć przyjemny chłód w aucie.
Wiec albo czujnik ciśnienia albo moduł...
Przy okazji może ktos będzie wiedział...
VAG - pokazuje uszkodzony czujnik cisniania albo bład modułu? nie mam zadnych błedów tutaj.
jak je diagnozować? które piny zwierać ze sobą w czujniku?
pozdro
Krzychu
Polóweczka Rims\'a
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote=""Rims Tychy""]VAG - pokazuje uszkodzony czujnik cisniania albo bład modułu? nie mam zadnych błedów tutaj.[/quote]
widzę że masz manualna klimę, a przy niej vag nic nie pokaże
sam mam taki problem z klimą ze nie załącza się wentylator, wyszło to przy napełnianiu, a ten który to robił obstawił moduł wentylatora
obawia się to tak że ciśnienie w układzie rośnie do 25bar i nie spada, a powinno
druga opcja to jak mówisz czujnik ciśnienia
Awatar użytkownika
Rims Tychy
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

[quote=""Marcin86c""]a przy niej vag nic nie pokaże[/quote]
no to mnie bardzo zmartwiłeś... bedzie trudniej niż myślałem. Poszukałem chwilke temu czujnika ciśnienia, znalazłem ku mojemu zdziwieniu 3 pinowy, myslałem ze bedzie 4 pinowy, pozwieram piny i sprawa czujnika się wyjaśni. Podepne VAG jeszcze dla upewniania czy przy 3 pinach pokaże chociaż wartości ciśnienia.
pozdro
Krzychu
Polóweczka Rims\'a
A
Anonymous

nie pokazuje nic, sam sprawdzałem
zostaje serwis klimy albo sprawdzanie czujnika na czuja
Awatar użytkownika
Rims Tychy
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Kupiłem czujnik - niestety nie pomogło - czujniki sprawne - dzisiaj sprawdzilem je w skodzie fabi gdzie vag pokazuje cisnienie i działają prawidlowo.

Tak wiec kombinuje dalej.. a poki co czujnik oryginalny 3 pin mam do sprzedaży jeden:)
pozdro
Krzychu
Polóweczka Rims\'a
A
Anonymous

[quote=""Rims Tychy""]Kupiłem czujnik - niestety nie pomogło - czujniki sprawne - dzisiaj sprawdzilem je w skodzie fabi gdzie vag pokazuje cisnienie i działają prawidlowo.

Tak wiec kombinuje dalej.. a poki co czujnik oryginalny 3 pin mam do sprzedaży jeden:)[/quote]
łatwo wymienić ten czujnik?
gdzie on jest
i ile za niego?
Awatar użytkownika
Rims Tychy
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

5 minut i wymienione
Jest za prawym halogenem, wyciagasz halogenen i patrzac przez otwor w gore go zobaczysz.
Klucz 17 i odkrecasz.
50 zl dalem za czujnik.
pozdro
Krzychu
Polóweczka Rims\'a
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Co tam słychać z polówką? Jakieś zmiany w wyposażeniu?
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”