przyprowadz do mnie nie takie prowizorki sie robilo jutro mam troche czasu podeslij mi na pw foty kabli ktore trzeba ci sprawdzic jakie maja miec napiecie i skad ida to postaram sie pogrzebac ewentualnie pomyslimy pod co sie podpiac
renault19 chamade>peugeot306>polo>leon>golf - nigdy wiecej francuza [url=http://imageshack.u
wszystkie czerwone kropki są połączone ze sobą napięcie 12.4V po przekręceniu kluczyka. przy włączonym kierunkowskazie 12.0V .
więc jeśli na bezpiecznikach masz napięcie to pociągnij od nich i już
do czego są te kostki zaznaczone na niebiesko ??:D
renault19 chamade>peugeot306>polo>leon>golf - nigdy wiecej francuza [url=http://imageshack.u
ja miałem to samo w swojej polóweczce, odizolowany kabel od świateł przeciw mgłowych dotykał metalowej części radia i palił bezpiecznik po czym lampka od kierunków paliła się tak jak u ciebie, po zaizolowaniu wszystko gra także sprawdz kabelki za radiem i od świateł
Panowie, mam problem z kierunkami.
Otóż, po włączeniu kierunku czy to w lewo czy to w prawo, po kilku sek, bądź od razu kierunkowskaz przestaje tykać, kontrolka zielona pali się nieprzerwanie a kierunek na zewnątrz auta nie świeci. Coś się jakby zacinało. Podejrzewam pająka że może jakieś styki są do przeczyszczenia. Miał ktoś może z tym problem lub orientuje się co jest przyczyną?
[quote="Speede_ZGL"]Panowie, mam problem z kierunkami.
Otóż, po włączeniu kierunku czy to w lewo czy to w prawo, po kilku sek, bądź od razu kierunkowskaz przestaje tykać, kontrolka zielona pali się nieprzerwanie a kierunek na zewnątrz auta nie świeci. Coś się jakby zacinało. Podejrzewam pająka że może jakieś styki są do przeczyszczenia. Miał ktoś może z tym problem lub orientuje się co jest przyczyną?[/quote]
przekaźnik szlag trafił
przekaźniki masz pod deską od strony kierowcy
wykręcasz tą półeczkę z lewej i będziesz je widzieć
19 - przekaźnik wycieraczek (uszkodzony jeżeli wycieraczki przestaną działać na pracy wolnej i przerywanej, polecam wymienić na zamiennik)
53 - przekaźnik św. p. mgielnych (nr etka: 141 951 253)
28 - przekaźnik kierunkowskazów
Odświeżam temat.
Stało mi się dokładnie to samo co koledze. Do tego jak tu ktoś napisał działają mi kierunki przy wciśniętym do połowy przełączniku od awaryjnych. Dodam, że miałem wypiętą jedną masę z wtyczki stacyjki, która to prowadziła do zegarów i przez nią nie działał mi obrotomierz, wskaźniki od temperatury i od stanu paliwa i kilka kontrolek. Rozebrałem wszystko, szukałem problemu i nagle pojawił się delikatny dymek, wydaje mi się,że ten rozłączony przewód mógł się zewrzeć gdzieś przy tej stacyjce i tam coś sie wydarzyło. Po podłączeniu tej masy zaczęło działać wszystko na szafie, ale przestały działać kierunki.
Wydaje mi się, że to mogłaby być ta kostka stacyjki, tylko czy gdzieś to mogę dostać, czy raczej szukać całą stacyjkę, a może macie jakieś inne pomysły co to może być, ja już się pogubiłem i trochę mnie to zaczyna wkur... :evil:
Ktoś tu pisał, że miał tak samo i odpięty był kabelek od awaryjnych, ale u mnie tam wszystko gra, a w przełączniku nic takiego nie ma, zeby mogło się popsuć, sprawdzałem, widziałem, tak mi się wydaje... Może uda mi się jutro przechwycić pająka i stacyjke na podmiane, zobaczymy czy coś zadziała