VW Polo 86c steilheck version Azur

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

jakis papier z fabryki, pewnie lista elementów do zamontowania z numerami magazynowymi dla poszczególnych stanowisk
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: fred »

[quote=""krakers2207""]-przegniło wzmocnienie zderzaka tylnego, będę musiał kupić cały nowy zderzak gdyż wzmocnienia nie mogę znaleźć[/quote]

Samego wzmocnienia nie dostaniesz bo jest to zintegrowana część ze zderzakiem choć da się go wyjąć bo jest na zatrzaskach. Najlepiej znaleźć drugi w używce nie przegniły za mocno i przełożyć najlepiej po malowaniu proszkowym i problem z głowy. Z tego co się orientuje z nieoryginalnego zderzaka nie jest możliwe wyjęcie wzmocnienia bo jest ono wklejone w zderzak. W dupowozie pospawałem wzmocnienie i jak do tej pory nie narzekam :)

Fajnie,że dbasz o polo. Może uda się kiedyś złapać :)
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krakers2207 »

[quote=""fred""][quote=""krakers2207""]-przegniło wzmocnienie zderzaka tylnego, będę musiał kupić cały nowy zderzak gdyż wzmocnienia nie mogę znaleźć[/quote]

Samego wzmocnienia nie dostaniesz bo jest to zintegrowana część ze zderzakiem choć da się go wyjąć bo jest na zatrzaskach. Najlepiej znaleźć drugi w używce nie przegniły za mocno i przełożyć najlepiej po malowaniu proszkowym i problem z głowy. Z tego co się orientuje z nieoryginalnego zderzaka nie jest możliwe wyjęcie wzmocnienia bo jest ono wklejone w zderzak. W dupowozie pospawałem wzmocnienie i jak do tej pory nie narzekam :)

Fajnie,że dbasz o polo. Może uda się kiedyś złapać :)[/quote]

U mnie niestety nie ma czego spawać, wzmocnienie rozpada się w rękach tak jest skorodowane. Poszukałem wzmocnienie w bdb stanie ale facet miał dowiadywać się o wysyłce ale do dziś dnia nie dał odpowiedzi.

Co do dbania w nowym sezonie czeka mnie kolejne wydawanie $$ a dlatego że lakiernik i mechanik dali dupy czyli cieknący amor i korodowanie rantów drzwi, klapki wlewu paliwa i inne kwiatki.

Śledząc forum natrafiłem na to że kiedyś gościłeś na vwmanii może wpadniesz w przyszłym sezonie i uda się spotkać ;)
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

Przyszły graty !!!

Licznik już zamontowany, wszystko działa ;)
Obrazek

oraz wzmocnienie zderzaka które pójdzie do piaskowania
Obrazek

W środę oddaje auto do mechanika gdyż jak opisywałem w innym temacie mam problem z szarpanie, gaśnięciem i zmuleniem auta, pomysłów na naprawę już brak. Jak auto wróci na pewno opiszę to co mu dolegało.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

no liczniczek fajny :)
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

Dobrze,że cały czas coś dzieje się przy polo. Belkę pomalujesz proszkowo? jak tak polecam też zająć się przednią przy okazji :)
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""fred""]Dobrze,że cały czas coś dzieje się przy polo. Belkę pomalujesz proszkowo? jak tak polecam też zająć się przednią przy okazji :)[/quote]

muszę znaleźć warsztat który wykonuje piaskowanie a potem pomyślę nad malowaniem, może uda się wszystko zrobić w jednym warsztacie ;) przedni wygląda bardzo dobrze, jak polo na wiosnę pójdzie do lakiernika to się tym zajmę :D
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

Auto wróciło jakiś czas temu od mechanika który wymienił aparat zapłonowy i czujnik temperatury wody. W aparacie znajduje się ciśnieniowy przyspieszacza zapłonu który prawdopodobnie powodował problemy według mechanika. Auto po odebraniu chodziło o wiele lepiej ale nadal odczuwałem lekkie poszarpywanie i tzw. lekka czkawkę. W tym tygodniu zamówiłem używaną cewkę BERU w bardzo dobrym stanie i o dziwo problem zniknął. Stara cewka nie wyglądała źle ale widocznie powodowała takie kłopoty. Wrzucam dla potomności w razie jakby ktoś miał podobne problemy ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

A skąd wyrwałeś cewkę? To w końcu temat można uznać za zamknięty i technicznie polo ma się już świetnie?
Przyda mi się ta wiedza bo w moim drugim polo kuleje troszkę silnik HZ i mam czasami podobne objawy do opisywanych przez ciebie więc na pewno skorzystam z podpowiedzi :)
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

całkiem przypadkowo się na nią natknąłem wystawiała je (bo były dwie sztuki) firma zajmująca się kasacją pojazdów z Niemiec, obie cewki poszły w 24h od wystawienia. Oferta była bardzo atrakcyjna żałuję że nie kupiłem dwóch na wszelki wypadek. Podam Ci nick na pw w razie jakby się kolejne pojawiły.

Dzisiaj zrobiłem około 200 km i mało tego że zniknęło szarpanie to w dodatku silnik chodzi bardzo równo i naprawdę cieszy z jazdy ;)
Awatar użytkownika
piotmag
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: piotmag »

Czemu tutaj się nic nie dzieje ? :D
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

Coś tam na pewno będzie się działo ;) do wymiany mam belkę zderzaka ale jakoś nie ma kiedy się za to wziąć :D
A
Aleksio89
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Aleksio89 »

z zapartym tchem obserwuje Twój temat panie kolego i widze że polówka ma się coraz lepiej
gratuluje !
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

może dobrze się ma ale niestety stoi stoi i jeszcze raz stoi z racji innego auta ;/ a szkoda było by się z nią rozstać ;)
Awatar użytkownika
piotmag
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: piotmag »

A jak stoi to się marnuje wiec czas wyjechać ja zawsze swoja robie jakaś przejazd po okolicach pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C”