Puca999- pełna seria

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
puca999
Raczkujący
Raczkujący

Puca999- pełna seria

Post autor: puca999 »

Witam. Chyba przyszła pora na pochwalenie się moim autkiem. Polo rocznik 92, 1400ccm diesel. Autko mam od kwietnia 2008 roku- kupione 3 dni po oblaniu pierwszego egzaminu na prawko :censored: Ale drugi zdałem i jaaaaazda :vinsent:
W sumie to autko pełna seria, zero modyfikacji. Wstawiłem jedynie radio mp3 i usb, dwa trzydrożne głośniki i do tego wzmacniacz. Wymieniłem do tej pory rozrząd, prawy wahacz z przodu, termostat, węże przelewowe wtryskiwaczy i to by było na tyle (olej i filtry oczywiście też i to już dwukrotnie). Spalanie oscyluje na poziomie 5.2 litra.

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

ladna seria :-) dbaj to bedzie Ci sluzyc.
p
puca999
Raczkujący
Raczkujący

Zero zainteresowania :(
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: Ralph »

Jakies plany co do modyfikacji są? Coś się marzy? :)

Daj wiecej zdjęć, szczegolnie środka. Widze, że to jaks wersja Miami.
Opel Vectra C GTS 2.0 Turbo - 217,9 KM i 378,6 Nm
Obrazek
Awatar użytkownika
adr0444
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: adr0444 »

napisz cos dokladniej o autku.. jaka wersja wyposazenia, jakie planu masz co do niego i takie tam :)
Sprzedam części do POLO 86c coupe/steilheck
p
puca999
Raczkujący
Raczkujący

[quote="Ralph"]Jakies plany co do modyfikacji są? Coś się marzy? :)[/quote]
Planów raczej nie mam z racji braków funduszy, jak to na ucznia przystało :P
Jeśli będę coś zmieniał to całe auto, ale póki co, myślę, że te najbliższe 6 lat ze mną spędzi ;]

[quote="Ralph"]Daj wiecej zdjęć, szczegolnie środka.[/quote]
Ok, zrobię przy następnym myciu :)

[quote="Ralph"]Widze, że to jaks wersja Miami.[/quote]
Wątpie, aby ta naklejka miała coś wspólnego z oryginałem :grin: Widziałem taką na jakimś matizie kiedyś ^^ A ta- była już, gdy kupiłem auto ;] Sądzac po oznakowaniu na klapie bagażnika jest to wersja CL, czyli tunel środkowy, zapalniczka, materiałowe boczki itp....
Aaaa.... wiem co mi się marzy ^^ Dac fotel kierowcy do regeneracji :P Jest leciutko przedarty i mam pokrowce w spadku po poprzednim właścicielu ^^ Pokrowce wyglądają nawet nawet, ale oryginalna tapicerka jest jeszcze lepsza, jakby ją nazwac... - kolory tęczy :P

-- Sob Sie 22, 2009 4:49 pm --

Nowe fotki :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
endriu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: endriu »

[quote="puca999"]Jeśli będę coś zmieniał to całe auto, ale póki co, myślę, że te najbliższe 6 lat ze mną spędzi ;][/quote]
nie chcę Cię martwić, ale jak ma nastukane blisko 260 000 kilometrów, to sześciu lat już chyba nie posłuży...
mogę się mylić. no chyba że planujesz wymianę/remont silniora :)

ale autko fajne, jak dla młodego kierowcy-znakomite.

ps. skąd na pomorzu jesteś?
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: Ralph »

Ja myśle, że przeżyje te 6 lat. Choc tez zalezy ile beda wynosily roczne przebiegi i jak auto [silniczek] będzie traktowane przez nowego wlasciciela.
Opel Vectra C GTS 2.0 Turbo - 217,9 KM i 378,6 Nm
Obrazek
p
puca999
Raczkujący
Raczkujący

[quote="endriu"]nie chcę Cię martwić, ale jak ma nastukane blisko 260 000 kilometrów, to sześciu lat już chyba nie posłuży...
mogę się mylić. no chyba że planujesz wymianę/remont silniora :)[/quote]
Ojj to mnie Panie zaskoczyłeś swoją teorią ^^ Prędzej się cała buda rozleci niż temu silnikowi się coś stanie :crazy: Akustycznie chodzi porównywalnie z 1.4 TDI pakowanego obecnie do lupo czy też polo ^^ Odpala na cyk, przyspiesza jak to 50 konny silnik, mało pali, czego chciec więcej :)

[quote="endriu"]ale autko fajne, jak dla młodego kierowcy-znakomite.[/quote]
I tak czuję się wyróżniony, bo wszyscy w mojej rodzinie zaczynali od maluchów :P Zima+ jazda = psikanie odmrażaczem na przednią szybę w czasie jazdy, do tego rękawice na dłoniach i inne patenty ^^

[quote="endriu"]ps. skąd na pomorzu jesteś?[/quote]
Kartuzy, 38 km na południowy zachód od Gdańska.

[quote="Ralph"]Choc tez zalezy ile beda wynosily roczne przebiegi[/quote]
W pierwszym roku udało mi się zrobic 6700 km :)
Po zakupie wlałem do niego Mobil 1 15W40 diesel motor, coś takiego. Po tych 6700 kilosach również :)

[quote="Ralph"]i jak auto [silniczek] będzie traktowane przez nowego wlasciciela.[/quote]
W sumie to powiem Ci, że szkoda mi zdrowia dla chwili podniecenia za kierownicą ^^ W sumie to przestrzegam nawet wszystkie ograniczenia prędkości, a max tak do 105 jeżdzę, bo i po co więcej :jester: Ostatnio jakiś koleś wyprzedził mnie na ooooostrym zakręcie, później wyprzedzał inne auta, po 30 kilosach drogi był 7 samochodów przede mną na światłach.... :amen:
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: NeVWille »

to jest zwykły diesel jeśli nie był przegrzany lub zyłowany na wysokich obrotach (Diesle tego nie znoszą) to pojeździ śmiało jeszcze nawet z 10 lat albo i więcej :) ps super autko :)
Obrazek
p
puca999
Raczkujący
Raczkujący

Wymieniłem dzisiaj płyn hamulcowy, zrobiłem przegląd wszystkich hamulców i wymieniłem linki od ręcznego :P
Wyraźnie czuc, że lewe przednie koło hamuje mocniej niż prawe przednie. Może jakieś sugestie odnośnie niasonka tego problemu? (działo się tak już przed wymianą płynu, a właściwie już w kwietniu na przeglądzie wyszło, że prawa strona jest o 30% słabsza od lewej ^^ (przód)
Awatar użytkownika
pelass
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: pelass »

Masz kolego takie samo radio jak ja ;) LG z dwoma kolorami podświetlania ;) Pozdrawiam
p
puca999
Raczkujący
Raczkujący

[quote="pelass"]Masz kolego takie samo radio jak ja ;) LG z dwoma kolorami podświetlania ;) Pozdrawiam[/quote]
Hehehehehehehehehe :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Jakoś nie kierowałem się kolorami przy wyborze radia, jednak przyznam, zielony pasuje idealnie do całej reszty :P
Kiedy go kupowałeś i za ile ? Ja jakoś w wakacje 2008 za 297zł ;]
Awatar użytkownika
pelass
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: pelass »

Ja je kupiłem jakieś 2 miesiące temu na promocji w auchanie za 269zł :)
Ale u mnie w robocie też są w normalnej cenie 303zł a na promocjach też właśnie za 269zł. No kolorek pasuje idealnie ale czasem sobie na czerwono przełączam żeby nie było nudno :)
p
puca999
Raczkujący
Raczkujący

Też czasami spotykam takie promocje na to radio :P

Może ktoś coś zasugeruje z tymi hamulcami? ;]
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C2F”