koledzy jak w swoich pokówkach rozwiązaliście problem z pasami bo u mnie kazdu kto wsiądzie narzeka że pasy są dalego i trzeba daleko sięgać są jakies dystanse na to prosze o pomoc
Rozumiem, że chodzi o wersję trzydrzwiową!
Ja mam proste rozwiązanie tego problemu. Albo nie zabierać tych pasażerów skoro im się nie podoba, albo sadzać ich na tylnej kanapie, bo tam lepiej sięgnąć po pas. Ewentualnie jeszcze mogą ich nie zapinać, ale tego bym nie polecał.
A tak na poważnie, to nie spotkałem się z żadnym dystansami w Polówce. Są na pewno w japońskich autach, ale VW to chyba nie.
MOJE SAMOCHODY:
1. Volkswagen Polo III (2006-2012) --> 20.013 km -->
2. Peugeot 207 (2012-2021) --> ponad 66.417 km -->
3. Dacia Duster I (2020-...) --> ponad 24.400 km -->
Na pewno chodzi o 3D. Rada dla pasażerów kolegi, to żeby ustawili sobie fotel na maxa do tyłu, wówczas pasy będa dosłownie tylko na wyciągnięcie ręki beż żadnych akrobacji i ile przestrzeni na tym zyskają
Pzdr.
A kto powiedział, że inżynierowie z Wolfsburga nie przewidzieli takiego rozwiązania. W instrukcji obsługi jest napisane, że dźwignia odblokowująca oparcie służy też jako zaczep dla taśmy pasa. Sprawdziłem i korzystam na codzień - dźwignia jest może trochę za wąska ale i tak sprawdza się bardzo dobrze. Trzeba tylko pamiętać o zaczepieniu taśmy zanim zamkniemy drzwi auta.