Polo Variant 1.9TDi z niesamowicie niskim przebiegiem Noix:)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

N
Noix
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Noix »

Polo zostało wyczyszczone konkretnie ze wszystkich syfów, sporo smoły na nim było, nie ma co. Efekt jest bardzo dobry, variant nabrał blasku :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dziś jeszcze zamawiam głośniki do podszybia i do przednich drzwi :)

http://allegro.pl/helix-b-62c-do-vw-pas ... 99757.html

tweetery pójdą do podszybia, a 165mm do drzwi. W przyszłości głośniki na tył i nowe radio.
N
Noix
Raczkujący
Raczkujący

Obrazek
Obrazek

tweetery jeszcze nie zamontowane bo trzeba pomodzić :)
N
Noix
Raczkujący
Raczkujący

Auto poszło w końcu do lakiernika. Będą malowane oba zderzaki, drzwi i nadkole dobrze zrobione i prawdopodobnie polerka całego auta :)
Za 2-3 tygodnie wymiana wszystkich łożysk.

@BTW
Ma ktoś pomysł gdzie wsadzić tweetery? :/ ja myślę je wsadzić tam, gdzie były oryginalnie w podszybiu.
+ jakiś typ chce mi dać 14tysięcy za to auto :D Ale i tak nie sprzedam, szkoda by mi było polci :)
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

ja przykręciłem do słupków tweetery, zdjąłem najpierw je zrobiłem dziurki na kable żeby nie było ich widać i wsio, jak coś wieczorem mogę fotkę strzelić
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
Awatar użytkownika
Gepard
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Gepard »

[quote="kolo"]ja przykręciłem do słupków tweetery, zdjąłem najpierw je zrobiłem dziurki na kable żeby nie było ich widać i wsio, jak coś wieczorem mogę fotkę strzelić[/quote]
ja mam w swoim w taki sam sposób zamontowane :) wg mnie w ori miejsce nie zamontujesz ich za małą średnicę mają w porównaniu z ori głośnikami jakie tam były ( z tego co pamiętam 10 cm średnicy tam wchodzą) a gdzie planujesz zwroctnicę zamontowac?
POLO CLASSIC - Maluch wsród Limuzyn
2012 Ślesin
2013 Ślesin
2014 Ślesin
Awatar użytkownika
Adrian_Malbork
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Adrian_Malbork »

w to, ze ktoś chce dać 14k za to polo to nie uwierze. Cena po opłatach + przywiezienie + opłaty to wychodzi jakieś 10k więc każdy sobie może sprowadzić za 12 nawet ;D + dochodzi Cie lakierowanie więc mamy tutaj fajny przebieg a cena juz wysoka się robi.
no ale jeżeli jest samochód pewny to 10k jak najbardziej cena dobra.
jak sobie radzi ze 110konnym możesz sie dowiedzieć zwykłym programem (ja bym zainwestował) :)
tweeterów nie wkładaj, bo to nie potrzebne w classicu. i tak będzie dobrze grało nawet na ori radiu przy dobrych głośnikach.
Obrazek
N
Noix
Raczkujący
Raczkujący

Wierzyć nie musisz, wiem co koleś do mnie gadał :D i to jeszcze zanim do lakiernika poszedł :) W czwartek jadę po polówkę. Już jest gotowa, ale nie mam czasu jechać odebrać. Co do Twoich obliczeń co do kupna auta - po opłatach wszystkich razem z rejestracją dałem niecałe 9000zł. Czemu tweeterów nie wkładać? Słuchałem jak to gra z i bez tweeterów i różnica jest ogromna ;) Nie mam oryginalnego radia, tylko Panasonica. Głośniki są pokazane kilka zdjęć wyżej. Co do programu to kiedyś, na razie kasy brak :D A i jeszcze co do audio, jestem trochę audiofilem i dla mnie liczy się dobry dźwięk. I sprostuję jeszcze. Nie ma Classica, tylko Varianta :P
N
Noix
Raczkujący
Raczkujący

Polcia wróciła od lakiernika :)

W poniedziałek jadę na wymianę prawego tylnego łożyska

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Gepard
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Gepard »

No wygląda na dopieszczoną :) teraz to tym bardziej musisz o nią dbac :)
POLO CLASSIC - Maluch wsród Limuzyn
2012 Ślesin
2013 Ślesin
2014 Ślesin
N
Noix
Raczkujący
Raczkujący

[quote="Gepard"]No wygląda na dopieszczoną :) teraz to tym bardziej musisz o nią dbac :)[/quote]

Powiem Ci, że widać trochę różnicę lakieru, niedużo ale jest. W końcu nowy lakier i bardziej się błyszczy. Może kiedyś całą pomaluję :) Teraz jakiś dobry wosk kupić, wymienić to perfidne łożysko i na razie tyle. W zimie czeka mnie wymiana oleju i filtrów. I w sumie na razie tyle :)
N
Noix
Raczkujący
Raczkujący

Zostały wymienione oba tylne łożyska firmy Delphi. Na trasie zauważyłem teraz spadek spalania o jakieś 0,5l/100km. I cisza w środku :)
N
Noix
Raczkujący
Raczkujący

We wtorek został wymieniony filtr oleju i sam olej. Filtr jest filtrona, a olej taki jaki lało aso w Niemczech czyli Shell Helix Ultra 5W40, oczywiście o specyfikacji 505.00. Jeszcze muszę filtr powietrza wymienić, a po zimie wymienię filtr paliwa.
Awatar użytkownika
mavq
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mavq »

Diesel z takim przebiegiem. Nieprawdopodobne a jednak :grin: Pozazdrościć :good:
Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kaczy »

[quote="Noix"]Obrazek
Obrazek

tweetery jeszcze nie zamontowane bo trzeba pomodzić :)[/quote]

Czy przed montażem Helixów miałeś oryginalne nagłośnienie? Czy był to Blaupunkt? Masz do tego wzmacniacz? Jakie odczucia w stosunku do seryjnego nagłośnienia? Aha oraz czy stosowałeś jakieś dystanse?

Pozdrawiam, Krystian.
N
Noix
Raczkujący
Raczkujący

[quote="Kaczy"][quote="Noix"]Obrazek
Obrazek

tweetery jeszcze nie zamontowane bo trzeba pomodzić :)[/quote]

Czy przed montażem Helixów miałeś oryginalne nagłośnienie? Czy był to Blaupunkt? Masz do tego wzmacniacz? Jakie odczucia w stosunku do seryjnego nagłośnienia? Aha oraz czy stosowałeś jakieś dystanse?

Pozdrawiam, Krystian.[/quote]

Były tylko 2 głośniki w podszybiu, które zostały wywalone. Nie mam do tego wzmacniacza, ale w przyszłości na pewno będzie. Odczucia? Na pewno jest dużo lepiej niż na seryjnym nagłośnieniu. Nie mam dystansów. Przy bardzo bassowych nutach drzwi drgają niemiłosiernie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Classic/Variant”