[quote="sinusss"]Witam. Trzy dni temu w moim VW Polo 1.9D, AEF, 97r. podczas jazdy zaczęły dobiegać mnie dziwne dźwięki z pod maski, było to coś w rodzaju "wycia", najbardziej dawało znać o sobie podczas zdejmowania nogi z gazu, oraz podczas przyspieszania. Zaniepokojony tymi dźwiękami udałem się prosto mechanika. Przejechał się autkiem i stwierdził że skrzynia nawaliła, konieczna jest w jak najszybszym czasie wymiana, tudzież naprawa mojej. Oznaczenie skrzyni DCH (z wybierakiem na linki)
W związku z tym pytanie moje do Was, co będzie bardziej opłacalne, regeneracja mojej skrzyni, czy kupno używki ?
W internecie są ogólnie dostępne skrzynie regenerowane, po wymianie łożysk i uszczelniaczy w cenach od 700zł wzwyż + przesyłka 80 zł i 60 dni pisemnej gwarancji. Przy zakupie takowej uszkodzoną trzeba zdać. O używke w mojej okolicy tez nie trudno, i cenowo podobnie, z tym ze gwarancja 1 miesiąc, w najlepszym wypadku.[/quote]tak się składa, że jestem od wczoraj po wymianie skrzyni DKF w Polo żony. Polecam firmę bcs z Sosnowca
http://www.skrzynie.com.pl/
Tu na forum mają wątek
viewtopic.php?f=6&t=8780
Polecili mi zamiennik (zamiast DKF - DQW po regeneracji z roczną gwarancją + zwrot 300 zł kosztów wymiany w razie czego) - moja stara skrzynia wyła i się rozsypała. Nowa to jest po prostu coś super. Załatwianie, przesyłka - 100 % profesjonalizmu. Znowu ciesze się cichym i jeżdżącym samochodem. A najpierw tez naciąłem się na używkę z allegro - szrot. Teraz będę walczył o zwrot kasy.