[86C2F] problemy z rozruchem silnika

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
bogusz38
Newbie
Newbie

[86C2F] problemy z rozruchem silnika

Post autor: bogusz38 »

Witam,mam taki problem z moim polo fox 93rok 1,3 silnik : gdy stoi na noc to ma problem z dostarczeniem paliwa żeby go odpalic.Wyglada to tak że musze napompowac do ukladu paliwo kilka razy i dopiero potem zaskakuje silnik.Potem jak juz jezdze tego problemu nie ma.Wymienilem filtr paliwa bo myslalem ze jest zanieczyszczony,ale problem pozostal.Czy to moze byc niedrozna popmpa paliwa czy może nieszczelny układ doprowadzajacy paliwo do silnika?Czekam na wszelkie sugestie.
p
pejot2004
Newbie
Newbie

Post autor: pejot2004 »

Witaj.
Jestem świeżo po naprawie problemu w moim polo 1.4 d. Podstawa to szczelny układ paliwowy. Polecam wymienić wszystkie przewody paliwowe, koszt niewielki a praca łatwa i przyjemna. Poza tym u mnie największym problemem okazał się filtr paliwa który niedawno wymieniłem a z jakiegoś powodu był nieszczelny. Założyłem założyłem innej firmy "Ufi" i jak ręką odjął.
Dziś w nocy pierwszy przymrozek, wsiadamy o 6 rano do auta a on od pierwszego strzała odpalił.
b
bogusz38
Newbie
Newbie

Post autor: bogusz38 »

dzieki za odpowiedz,zobacze przewody paliwowe,filtr mam co dopiero nowka kilka dni i problem pozostal,ale te przewody to musze sprawdzic koniecznie
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”