[6n] Znaczek VW - malowanie, rozbieranie

Chcesz upiększyć swoje auto? A może pochwalić się przeprowadzonymi zmianami? Tu możesz to zrobić.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

[quote=""garbatymarcin""]ja mam rozbieralny (początek 1997), a Kubrick jeszcze nie (1996)[/quote]
Tu się mylisz. Jak kupiłem auto, miałem grill no emblem, a dopiero z 2 sezony temu kupiłem ze znaczkiem i nie wiem z jakiego roku on pochodzi.
Niemniej, jest nierozbieralny.
Awatar użytkownika
Dave.
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Dave. »

no to ja mam Polo wersja XXL '97r 1,4mpi 60km i mam nowsze zegary, jutro będę się zabierał prawdopodobnie za smoked to sprawdzę jaki mam
Nie sztuką jest zwrócić na siebie uwagę tonami spojlerów i neonów... sztuką jest zrobić to bez nich.

Obrazek[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 9a0f98746b][i
Awatar użytkownika
garbatymarcin
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: garbatymarcin »

W sumie sam też nie mogę zagwarantować, czy moje polo nie ma czasem grilla z innego egzemplarza, bo przód nie jest tak do końca dobrze spasowany, więc mógł być bity.

street_polo, łatwo możesz to sprawdzić, jaki masz znaczek. Wystarczy, że się mu przyjrzysz nawet jak jest założony. Jeśli zobaczysz linię łączenia dwóch elementów niecały milimetr pod powierzchnią znaczka (że wewnątrz), to masz rozbieralny. Jeśli natomiast jest cały gładki, to nie.
Było: 1302 \'71, 86c \'87, 6n \'97
Jest]Derby 86c \'82[/url], CG9 \'00
Awatar użytkownika
Dave.
Mały interesant
Mały interesant

no właśnie taki miałem... dziś zabrałem się do jego malowania, dosyć łatwo się to rozdziela lecz trzeba ułamać wszystkie zatrzaski (tak jest szybciej) a następnie złożyć na sylikonie, ja go użyłem bo miałem pod ręką :) a przy okazji bezbarwny

dzięki za wypowiedzi
Nie sztuką jest zwrócić na siebie uwagę tonami spojlerów i neonów... sztuką jest zrobić to bez nich.

Awatar użytkownika
garbatymarcin
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: garbatymarcin »

Sam zatrzaski lekko zmiażdżyłem kombinerkami z wąską końcówką. Niewiele, na tyle, żeby zewnętrzną część można było zdjąć, a potem przy złożeniu, trzymały. Do tego jeszcze ten pierścień dookoła znaczka mi go przytrzymuje, tak więc trzyma się bez żadnego kleju czy silikonu.
Było: 1302 \'71, 86c \'87, 6n \'97
Jest]Derby 86c \'82[/url], CG9 \'00
Awatar użytkownika
Dave.
Mały interesant
Mały interesant

no może i tak by się trzymał lecz ja tak zapobiegawczo by potem nie jeździć bez :grin:

d
driVWer
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: driVWer »

a tylny znaczek w polo 6n jest mocowany na klaj czy na kołki tak jak w golfie mk2? i czy go można oddzielić od tej jego gumowej podkładki?
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

[quote=""driVWer""]a tylny znaczek w polo 6n jest mocowany na klaj czy na kołki tak jak w golfie mk2? i czy go można oddzielić od tej jego gumowej podkładki?[/quote]

na klej, można go oddzielić od tej podkładki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Styling / Fotki aut”