[9n] problem - elektryczne lusterka działają jednocześnie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

f
franko71
Newbie
Newbie

[9n] problem - elektryczne lusterka działają jednocześnie

Post autor: franko71 »

Witam,

problem w polówce pojawił się z dnia na dzień, chciałam dziś ustawić lusterka (z czym nigdy nie było problemu), ustawiam regulację na pozycję R, a lusterko prawe i lewe przestawiają się jednocześnie, taka sama sytuacja zachodzi przy próbie regulacji w pozycji L, też oba ustawiają się jednocześnie. Teraz lewe mam ustawione jak trzeba, a w prawym nic nie widzę poza dupą swojego auta :/ Nic przy aucie nie było robione przed tą awarią więc nie wiem co jest przyczyną... Proszę uprzejmie o jakieś rady :D Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

To jest jeden z trybów działania regulacji. Ale o ile mnie pamięć nie myli to jest to do zdeaktywowania za pomocą VAG-a.
Awatar użytkownika
Wojciechus
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Wojciechus »

Mam tak samo w golfie IV, zauważ, że dzięki temu szybciej można przystosowywać lusterka gdy autem jeździ więcej osób o różnym wzroście.
A
Areek2
Newbie
Newbie

Post autor: Areek2 »

Przy regulacji lusterka od strony kierowcy, drugie też powinno się przestawiać. Drugie tylko sobie doregulowujemy pozycją R.
Jak dobrze zrozumiałem u koleżanki jest coś nie tak, bo bez różnicy czy R, czy L - przestawiają się oba.
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

Witam
U koleżanki to raczej jakaś usterka jest Panowie. :) Skoro działają oba lusterka, na obu pozycjach (L i R)...

Zdaje się, że w tym temacie problem został rozwiązany: viewtopic.php?f=192&t=45646

Pozdrawiam
f
franko71
Newbie
Newbie

Post autor: franko71 »

dokładnie na obu trybach (R i L) lusterka poruszają się jednocześnie... nic muszę teraz znaleźć kogoś kto mi to naprawi :) chyba, że dam radę to zrobić sama? dziękuję za odpowiedzi :D pozdrawiam
g
gumis1982
Newbie
Newbie

Post autor: gumis1982 »

Kolega w tym wątku już znalazł rozwiązanie:
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... f99d019226
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”