Silnik AEX 1,4, rok 97, Jaka pompa paliwa tu idzie? Nr aktualnie zamontowanej to 6N0 919 051 I - z katalogu wynika że to 1,2 bara. Natomiast z książki sam naprawiam wynika, że silnik AEX ma wtrysk wielopunktowy czyli powinna być pompa 3 bar. Proszę o pomoc.
Numeru pompy, która siedzi teraz jestem pewny. Musze wymienić bo padła, rozumiem że mam kupić tą 3 bar. Czy możliwe jest że ktoś wcześniej założył pompę 1,2 bar i auto dobrze jeździło? - mam te auto 5 rok.
Sprawdziłem nr. które podałeś na stronie http://cars.febi-parts.com/ i tam jest że 1H0 919 651 P ma 1,2 bara. czy jesteś pewien że ma 3 bar ?
Podepnę się pod temat.
Potrzebuje sam wkład pompy paliwa.
Jaką mam kupić?
Polo 1,4 AEX 1997 rok HB
VIN: WVWZZZ6NZWX055482
Poczytałem trochę i zgłupiałem, która do mojego Polo. Nie wiem co mam założone. Jakiś zamiennik, bo już była wymieniana.
Objaw jest taki, że np dzisiaj przy -2c pompa nie działa. Dopiero po kilkukrotnym włączeniu i wyłączeniu kluczyka zaskakuje.
Zdarzyło mi się tak już drugi raz. Nie wiem czy wiązać to z niska temperaturą czy pełnym zbiornikiem paliwa (tamtym razem temperatura podobna i też paliwa full). To pojawia się tylko rano przy pierwszym odpalaniu. Np wczoraj temperatura podobna, auto stało 5 dni na dworze i odpaliło bez problemu, ale paliwa było z 8 litrów w zbiorniku.
Mierzyłem napięcie na wtyczce od pompy.
Po włączeniu zapłonu na moment pojawia się 12v i znika (tak ma być?), a jak włączę rozrusznik, to pojawia się znowu.