[6r] Zakup piór wycieraczek

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
ppprokurator
Początkujący
Początkujący

Post autor: ppprokurator »

jhosef: Mówisz o wymianie "pióra wycieraczki"?

http://www.iparts.pl/czesc/pioro-wycier ... 07555.html

Tutaj to wygląda jakby wymieniana była sama gumka. Cena też niewysoka. Znalazłem przed chwilą ten sklep, wygląda solidnie.
Obrazek ;)
Awatar użytkownika
kuci5
Początkujący
Początkujący

Post autor: kuci5 »

A jak sprawa wygląda z wycieraczką tylnej szyby? Ktoś już wymieniał, ma sprawdzone jakie kupić?
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Ja rozbierałem wycieraczkę tylnej szyby i na upartego da się gumkę wymienić. Jednak na razie nie robiłem podejść. Ogólnie ma to średni sens gdyż cena gumki to 3/4 ceny nowej wycieraczki w ASO.
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Mogę potwierdzić. Da się bezproblemowo wymienić gumkę w tylnej wycieraczce.

Tylko mała uwaga: nie ściągajcie końcówek - pękają.
Trzeba obciąć gumkę starą. Jak ją wyciągniecie to pięknie same zejdą w całości. Później wcisnać gumkę (blaszki wypadają więc trzeba to podkładać) i heja banana :)

Jedna gumka za 2X zł wystarczy na dwie zmiany z tyłu. A jedna tylna wycieraczka to zdaje się 40 zł.
Awatar użytkownika
kar01
Początkujący
Początkujący

Post autor: kar01 »

Trochę odkopuję, ale może komuś się to przyda.
Gdzieś w innym poście na forum zdaje się ktoś jeszcze pisał, że oprócz tych wyżej wymienionych, pasują również gumki z 'C' na końcu, otóż zgadza się wszystko, ale nie do końca.
Gumki pasują, owszem, ale te jednorazowe zatrzaski już nie. Ja kupiłem gumki 1K0955429, bez żadnej literki na końcu i wszystkie zatrzaski które były w komplecie (2) nie pasowały do moich wycieraczek (oczywiście oryginalnych, jeszcze fabrycznych). Udało mi się zdjąć ten zatrzask, pękł, ale na tyle, że można go było znów założyć i przez pół roku jak jeżdżę z tą 'fuszerką' jeszcze nie zleciał.
Proponuję kupować gumki z 'C', bo podobno one mają w komplecie pasujący zatrzask.
Choć z drugiej strony teraz widzę ceny podskoczyły tych gumek i komplet na przód to ok 70zł (jedna gumka ponad 30zł), więc robi się już taka różnica z a555s, że można się zastanawiać, czy warto się bawić w wymianę samych gumek...
Obrazek
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: zaako »

Witam.Czy ktoś potwierdzi ze skoda citigo ma identyczne mocowania i wymiary?Z katalogu np.bosha wynika ze pasują i do polo 6r,A1,vw Up.Dzwoniłem do ASO skody i podali mi cenę do citigo 109zl,a do polo 170 :roll: Jest jeszcze do wyboru alca do citigo za 37zl komplet.Musze coś kupić bo mażą.W ASO tylko Ori.Kupiłem ori.do citigo,potwierdzam to te same co do polo,pasują jak ulał.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”