Ja rozbierałem wycieraczkę tylnej szyby i na upartego da się gumkę wymienić. Jednak na razie nie robiłem podejść. Ogólnie ma to średni sens gdyż cena gumki to 3/4 ceny nowej wycieraczki w ASO.
Mogę potwierdzić. Da się bezproblemowo wymienić gumkę w tylnej wycieraczce.
Tylko mała uwaga: nie ściągajcie końcówek - pękają.
Trzeba obciąć gumkę starą. Jak ją wyciągniecie to pięknie same zejdą w całości. Później wcisnać gumkę (blaszki wypadają więc trzeba to podkładać) i heja banana
Jedna gumka za 2X zł wystarczy na dwie zmiany z tyłu. A jedna tylna wycieraczka to zdaje się 40 zł.
Trochę odkopuję, ale może komuś się to przyda.
Gdzieś w innym poście na forum zdaje się ktoś jeszcze pisał, że oprócz tych wyżej wymienionych, pasują również gumki z 'C' na końcu, otóż zgadza się wszystko, ale nie do końca.
Gumki pasują, owszem, ale te jednorazowe zatrzaski już nie. Ja kupiłem gumki 1K0955429, bez żadnej literki na końcu i wszystkie zatrzaski które były w komplecie (2) nie pasowały do moich wycieraczek (oczywiście oryginalnych, jeszcze fabrycznych). Udało mi się zdjąć ten zatrzask, pękł, ale na tyle, że można go było znów założyć i przez pół roku jak jeżdżę z tą 'fuszerką' jeszcze nie zleciał.
Proponuję kupować gumki z 'C', bo podobno one mają w komplecie pasujący zatrzask.
Choć z drugiej strony teraz widzę ceny podskoczyły tych gumek i komplet na przód to ok 70zł (jedna gumka ponad 30zł), więc robi się już taka różnica z a555s, że można się zastanawiać, czy warto się bawić w wymianę samych gumek...
Witam.Czy ktoś potwierdzi ze skoda citigo ma identyczne mocowania i wymiary?Z katalogu np.bosha wynika ze pasują i do polo 6r,A1,vw Up.Dzwoniłem do ASO skody i podali mi cenę do citigo 109zl,a do polo 170 :roll: Jest jeszcze do wyboru alca do citigo za 37zl komplet.Musze coś kupić bo mażą.W ASO tylko Ori.Kupiłem ori.do citigo,potwierdzam to te same co do polo,pasują jak ulał.