[6R] Przegląd Long Life

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
majcher836
Początkujący
Początkujący

Post autor: majcher836 »

Gwarancję masz tylko do 2 lat. Potem to mogą Ci tylko auto przywieźć na warsztat i za naprawę musisz płacić. Za darmo to masz w ramach dożywotnej gwarancji mobilności VW:
-Naprawa samochodu na miejscu zdarzenia.
-Holowanie pojazdu do najbliższego Partnera Serwisowego VW, w przypadku gdy nie możliwe jest usunięcie usterki na miejscu zdarzenia.
-W przypadku gdy po odholowaniu pojazdu do Partnera Serwisowego VW naprawa nie moze być zakończona tego samego dnia, VW oferuje jedno z ponizszych świadczeń:
-Samochód zastępczy na czas potrzebny na naprawę pojazdu
-Nocleg w hotelu
-Dalszą podróz i ewentualne dostarczenie pojazdu po naprawie do miejsca zamieszkania
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: zaako »

Ale ja nie pytałem o gwarancje dożywotniej mobilności,a o typu long life.
Awatar użytkownika
hadek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: hadek »

[quote=""zaako""]każdorazowo do terminu następnego przeglądu okresowego.[/quote]

tu jest chyba to o co pytasz, gwarancja mobilności to nic innego jak wsparcie (laweta itp) tylko jak co 2 lata jeździsz do serwisu po przeglądzie i to wykupujesz

bo LONG LIFE i gwarancja mobilności to raczej bełkot marketingowy...
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: zaako »

Oby nie trzeba było korzystać.
Awatar użytkownika
favi
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: favi »

Po przeglądzie LONG LIFE gwarancyjnym koszt : 332 zł cała robocizna, ścieżka diagnostyczna itp + 42zł wycieraczka tylnej szyby.
Dostarczyłem swój olej 5w30 LL, filtr oleju oraz filtr przeciwpyłkowy ;) Razem wszystko mnie wyniosło 534,90 zł ;>
p
polo1979
Newbie
Newbie

Post autor: polo1979 »

witam , niestety u mnie po I przeglądzie longlife mała dolina :-( koszt 889 !!! części : śruba,uszczelka,filtr oleju,wkład filtra,mat. eksploatacyjne,olej silnikowy(castrol) = 522,16 + robocizna 3x189,99 przegląd,filtr zam. i wymontowanie oraz poszukiwanie usterek.
Porsche Krańcowa Poznań
pocieszam się ze przegląd po 18 m-cach czyli na rok ok.600 ale i tak jestem niemile zaskoczony. :-(
R
R0w3rs
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: R0w3rs »

Czy pełny przegląd LL można wykonać w skodzie? Czy tracę coś na tym? Można w jakiś sposób sprawdzić ile km pozostało do przeglądu?
Awatar użytkownika
majcher836
Początkujący
Początkujący

Post autor: majcher836 »

Przegląd spokojnie możesz zrobić w Skodzie. Nic na tym nie tracisz. Naciskając lewy przełacznik przy zegarach uzyskasz wartość do przeglądu (dni albo km)
Awatar użytkownika
ppprokurator
Początkujący
Początkujący

Post autor: ppprokurator »

Dzisiaj byłem z autem na 2 przeglądzie okresowym (co 2 lata, tryb long life) + przegląd podstawowy. Przebieg symboliczny, bo 21.5k km.
Wszystko w aucie OK, został jedynie uzupełniony płyn w układzie chłodzenia do max. Płyn całkiem dobrze się trzyma, określili temperaturę krzepnięcia na -34*C. Stan akumulatora określili jako dobry, parametry nadal powyżej znamionowych, jednak doradca zalecił podładowanie na zimę.
Dodatkowo wymiana filtru kabinowego + odgrzybianie klimatyzacji.
Przy okazji wymieniłem płyn hamulcowy, ponieważ zdecydowałem się nie wymieniać go z zeszłym roku.
Pytałem o świece, co sądzi o ich wymianie (zalecane po 4 latach lub 60k km) i stwierdził, że przy takim przebiegu to można sobie darować i wymienić za rok, dwa.

Całkowita cena: 568zł + własny olej.

Serwis w Sopocie - Benepol. Auto umyli na zewnątrz i w środku, dla stałych klientów oferują rabaty 20% na robociznę i chyba 15% na części dla aut 4 letnich. Full serwis, doradca - spoko koleś, polecam :).
Obrazek ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”