Polo 6n2 by gulczas... :(

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
stalker5
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: stalker5 »

Elegancko pasują te bbsy :D jest rożnica przy 95 km?
Awatar użytkownika
gulczas783
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: gulczas783 »

Dzięki stalker5 ;)
Jeśli chodzi o dynamikę to nie zauważyłem praktycznie żadnej różnicy, jedyna rzuciła mi się w oczy to +10 do v-max :bb: 190 poleciała na A4 Kraków - Tarnów :D Teraz tylko czekam na wolny termin u kumpla lakiernika i autko dostanie new lakier ;)
F
Filipovic
Swój
Swój

Post autor: Filipovic »

I co wynikło ciekawego z tą lotką? ;)
Awatar użytkownika
gulczas783
Zainteresowany
Zainteresowany

Lotkę zwróciłem i jutro mam otrzymać zwrot gotówki także dało się to załatwić ;)
Awatar użytkownika
Adrian_Malbork
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Adrian_Malbork »

Jak to w ogóle wyszło? Kupiłeś lotkę i miała być ze stopem czy wiedziałeś, że nie ma stopu ? Bo w drugim przypadku chyba ciężko byłoby, żeby zwrócił kasę bez marudzenia.
Tak się dziwiłem, ze wystawiona cały czas na allegro, bo zapomniałem o Twoim temacie.
Obrazek
F
Filipovic
Swój
Swój

Post autor: Filipovic »

On chyba wiedział, że jest bez, ale mimo to stan wizualno-techniczny był nie do przyjęcia pewnie .. ;d
Awatar użytkownika
gulczas783
Zainteresowany
Zainteresowany

To było tak: wysłałem do gościa zapytanie poprzez allegro i czekałem na odpowiedź i czekałem, w końcu zadzwoniłem do niego i powiedział, że tylko lakier odpada, a tak ogólnie w bdb dobrym stanie. Nawet się nie pytałem o stop bo (chyba) było to oczywiste, że się znajduje. Kupiłem, dostałem paczkę, rozpakowałem i zobaczyłem porażkę (czyli to co na fotkach). Jakieś "przypalenia" w dwóch miejscach, ubytki itd. Między czasie dostałem odpowiedź na zapytanie, że wszystko jest w porządku, stan bardzo dobry itd czyli to co przez telefon. Zaraz do gościa zadzwoniłem, opierniczyłem co mi sprzedał i opis nie zgadza się ze stenem realnym :angry:
Nie dość, że nie mam lotki, odesłałem to jeszcze koszty przesyłki zapłaciłem 2x :angry2: Ale człowiek uczy się na błędach i niestety za nie płaci $$$...
Także lotkę sobie na razie odpuszczam i szykuję $ na malowanie bo pasuje się z tym wyrobić przed zimą :D
Awatar użytkownika
gulczas783
Zainteresowany
Zainteresowany

I kolejne zakupy do Polo :D tym razem osłona zamka bagażnika, centralka z pilotem i siłownikami oraz przełączniki podgrzewania foteli wraz z okablowaniem ;) W końcu będę mógł "normalnie" zamknąć wszystkie drzwi w aucie bez żadnej gimnastyki z każdymi drzwiami :grin:

Obrazek
Awatar użytkownika
gulczas783
Zainteresowany
Zainteresowany

Jedna z najważniejszych rzeczy w aucie ogarnięta czyli centralny zamek ;)
Tak wyglądały prace:
Obrazek Obrazek Obrazek
I takie znalezisko w drzwiach :shock:
Obrazek

Było więcej pracy niż się spodziewałem, szczególnie z przednimi drzwiami i przepuszczeniem kabli do kabiny. Ale przy pomocy taty uporałem się z tym. W końcu nie muszę się gimnastykować w aucie gdy chciałem zamknąć wszystkie drzwi :P
Awatar użytkownika
gulczas783
Zainteresowany
Zainteresowany

Kilka wymuszonych elementów dla autka:
Prawy szeroki próg, prawie 2 miesiące poszukiwań i w końcu jest :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Dlaczego błotnik? W czasie delegacji Polo miało drobną stłuczkę i na "szczęście" tylko błotnik ucierpiał, nie ma to jak autko zostawić w domu bez właściciela.:
Obrazek Obrazek
Niestety felga też przy tym ucierpiała ale na szczęście to tylko zadrapanie ;) Do tego dochodzą jeszcze prawe tyle drzwi :P
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

Błotnik w oryginale dostałeś? :)
Awatar użytkownika
gulczas783
Zainteresowany
Zainteresowany

Zamiennik kupiłem przygotowany do malowania, jak dobrze pójdzie w jeszcze na tym weekendzie oddam Polófkę do malowania ;)
Awatar użytkownika
gulczas783
Zainteresowany
Zainteresowany

Żeby nie było, że nic się nie dzieje ;)
Przy autku jak na razie nie wiele zostało zrobione ale nie dawno zregenerowałem rozrusznik bo miałem nie małe problemy przy odpalaniu poniżej 0 stopni. Po założeniu nowego akumulatora pali jak marzenie, bez żadnego wycia przy odpalaniu ;) Odebrałem zestaw do polakierowania ale niestety nie zrobię w tym roku całego auta, lakiernik zajmie się najważniejszym czyli całą prawą stroną i dachem. Dach pójdzie w innym kolorze niż reszta auta, w czarny połysk, mam nadzieję, że to nie wyjdzie najgorzej ;)
Awatar użytkownika
Matti 6n
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Matti 6n »

Działaj działaj z tą blachą :)

Ja po swoich doświadczeniach wolałbym kupić używany błotnik niż zamiennik
Awatar użytkownika
gulczas783
Zainteresowany
Zainteresowany

Zobaczymy jak to będzie z zamiennikiem, myślę że nie będzie tak strasznie ;) najgorzej było dostać ten próg, nie wiedziałem że tak ciężko go dostać ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”