Tuleje tylnej belki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

z wyczuciem ale nie na maxa, bo masz tam gumową podkładkę pod tym małym talerzykiem od góry, po prostu składasz wszystko, stawiasz na kołach i dokręcasz nakrętki (oczywiście samo-kontrujące)
P
Paqito
Newbie
Newbie

Post autor: Paqito »

Powiedzcie mi proszę jaki mniej więcej ma być skok z tyłu? Chodzi mi o to że jak się naciśnie tył to ile ma chodzić góra dół?
U mnie się wszyscy dziwili że jest taki miękki :P Tak na oko mogę spokojnie wcisnąć ok 15-20cm.
Nowe amortyzatory już zamówiłem, ale nie wiem czy ze sprężynami jest wszystko ok.
A
Anonymous

seria będzie miękka i dobrze bo lekki tył jest
l
litwinek
Newbie
Newbie

Post autor: litwinek »

Witam, może mi ktoś powiedzieć jakie kupić tylne amortyzatory do polo coupe z 94r? Pasują te od III generacji i pokrewnych samochodów?
Awatar użytkownika
ko zack
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: ko zack »

Witajcie. pytanie. czy w derby 86c belka tylna jest taka sama jak w polo 86c lub 2f ?

dziwna sytuacja. po lewej stronie koło jest schowane 20mm głębiej niż po prawej. auto jest po przeglądzie. zadnych luzów.

jakieś pomysły ?
A
Anonymous

tak belka jest taka sama...

20mm? pozostaje krzywa belka
na mocowaniach belki do budy jest mała regulacja ale z tego co mi wiadomo to nie aż taka, bo standardem jest różnica ok 5mm między stronami
d
dawid4141
Newbie
Newbie

Post autor: dawid4141 »

Panowie, jakie kupić amortyzatory do steilhecka ? Bo prawdopodobnie jeden się wylał(jest wyraźnie mokro koło niego) i polo siedzi delikatnie niżej z jednej strony, sprężyny raczej są okej. Oczywiście wszystko seria.
A
Anonymous

[quote=""dawid4141""]siedzi delikatnie niżej z jednej strony, sprężyny raczej są okej[/quote]
raczej nie są ok..
d
dawid4141
Newbie
Newbie

Post autor: dawid4141 »

Sądzisz, że skoro amortyzator jest wilgotny to znaczy, że sprężyna poszła ? Mogę to w jakiś sposób sprawdzić ?
Oprócz sprawdzenia na stacji diagnostycznej ?
Ostatnio zmieniony 21 gru 2015, 22:56 przez dawid4141, łącznie zmieniany 1 raz.
A
Anonymous

"to znaczy, że sprężyna ?"
co sprężyna?

skoro auto stoi krzywo to sprężyna najprawdopodobniej jest pęknięta, częsta usterka w 86c i 86c2f

co do amortyzatorów to w kazdym sklepie poleca ci coś dobrego, np kyb
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”