Witam,
chciałbym Was zapytać na jakie TDI mogę zrobić swapa bez wymiany skrzyni biegów ponieważ moja jest po generalnym remoncie? Mam sdi 64KM i jakie tdi podejdzie zamiast niego? Będę wdzięczny również za info gdzie mogę sprzedać swój sdi bez większego problemu i włożyć nowy silnik (najchętniej woj. mazowieckie)
Wydaje mi się że podejdzie kązdy tdi-najlepiej AFN 110km tylko pytanie czy będzie pasował do skrzyni i co ze sprzęgłem, kołem dwumasowym oraz wysterowaniem całej elektroniki??? Może taniej by było sprzedać Twoje sdi i dołożyć troche na tdi. Tak czy siak wszystko jest do zrobienia tylko pytanie ile to będzie kosztować?!?!
[quote=""inginio""]Może taniej by było sprzedać Twoje sdi i dołożyć troche na tdi. [/quote]
Na pewno taniej. A po za tym jak nie zrobisz tego sam i chcesz to komuś zlecić to daj sobie spokój.
Witam nie wiem czy jeszcze tu ktoś zagląda ale mam nadzieje że pomożecie......
Planuje swap z 1.9 sdi na 1.9 tdi z golfa 4 tdi silnik 136 koni
Plan wygląda tak
-Kupuje golfa całego (Angol) za 4 000 zł
-Przekładam z niego wszystko co trzeba
-odpalam i cieszę się z turbiny jak dziecko z lizaka
Auta używam 3 może 4 tygodnie w roku potem stoi nie ma mnie w kraju
tylko nie mówcie że nie ma sensu bo dla mnie ma......
Dam rade zrobić to w tydzień?
Wszystko bende robił sam bo nikt nie zrobi tego lepiej :bb:
Silnik chyba bez problemu wejdzie, ale nie wiem co ze skrzynio, chłodnicami bo od TDI większa no i inter gdzieś upchać no i jak wyjąć komputer plus wiązkę elektryczną i wsadzić do polo w miejsce starej. W TDI tylko więcej czujników jest czyli więcej kabli
Chyba wszystko wymontuje i rozłoże na podłodze i spróbuje odpalić jak odpali to tylko zostanie wsadzić to tak do polo.....
Proszę o wasze uwagi, może ktoś kiedyś robił coś takiego?
Witam, podłącze się do tematu. Mam VW Caddy 1.9 sdi jest on troszkę szerszy niż zwykłe 6N ale takie somo jak Classic czy Variant, chcę wrzucić do niego 1.9 tdi 110, np. z Seata Cordoby nie będzie problemu żeby przeszczepić nawet razem z kołyską bo naj mniej roboty. Ale czy w ten sam sposób podejdzie od np. golfa III lub Vento ? czy golfian ma już inne rozstawy? może robił ktoś takie rzeczy? Chcę kupić całe sprawne auto z 110 konnym dieslem i zrobić to w miarę szybko. Może macie jakieś wskazówki. Jakie auto kupić lub jakich błędów uniknąć i na co zwracać uwagę.
do caddy wchodzi np. AFN
poszukaj na forach UK, widziałem zdjęcia i opis jednego takiego swapu
caddy i sedan miały te same podłużnice i wózek co ibiza 6k, czyli silnik jest wsparty na wózku i ramie pomocniczej z przodu jak w golfie 3
dlatego to 6kv, a nie 6n