Niebieska 6n2 Vrpona

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
zxxck
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: zxxck »

Co do Twojej wypowiedzi :D

[quote=""Vrpona""]Przemaluje całą na brąz (desert) będzie kooozacko :D [/quote]

Planujesz przemalować polówczkę ??
V
Vrpona
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Vrpona »

Ojj, ciężko powiedzieć. Raczej tak, ale to na pewno nie w tym roku. w przyszłym może jeśli dobrze pójdzie z funduszami :) Wiadomo koszta malowania nie są tanie :) Ale w 100% jestem przekonany że jeśli będe malował to kolor DESERT :)
Awatar użytkownika
gulczas783
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: gulczas783 »

Autko fajne, felga mi się podoba, co do grilu to możesz pomyśleć nad pomalowaniem go w kolor nadwozia i też będzie nieźle wyglądało ;) Nie przeszkadza Ci brak klimy ?
V
Vrpona
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""gulczas783""] Nie przeszkadza Ci brak klimy ?[/quote]

Wcześniej przed Polo posiadałem Golfa IV z klimą, lecz to jest kolejna rzecz która może się popsuć. Chociaż gdybym miał postawione 2 takie same polówki z klimą czy bez wiadomo że wybrał bym tą z klimatyzacją..
Teraz bez klimy nie narzekam, polówką jeżdżę do roboty 2 km od domu no i co weekend do dziewczyny, zakupy. tak że klima jest mi zbędna :) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
mind
Początkujący
Początkujący

Post autor: mind »

Piekny kolorek, taki jak mój <3
Autko fajne, powodzenia :)
Awatar użytkownika
gulczas783
Zainteresowany
Zainteresowany

Vrpona to chociaż tyle, że masz blisko do pracy, mi teraz padł kompresor klimatyzacji i trochę ciężko wytrzymać w upalne dni, tym bardziej, że do skóry dość mocno grzeje :P
Awatar użytkownika
kolski
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: kolski »

Do czy od? ;-)
Nasze 6N2
V
Vrpona
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""gulczas783""]Vrpona to chociaż tyle, że masz blisko do pracy, mi teraz padł kompresor klimatyzacji i trochę ciężko wytrzymać w upalne dni, tym bardziej, że do skóry dość mocno grzeje :P[/quote]

Tragedii nie ma i można wytrzymać bez klimy :) Kiedys tego nie było, i ludzie w ogóle nie wiedzieli że coś takiego będzie.

Całkowicie Ci się kompresor wysypał ? Może tylko uszczelnienie ? Na klimie się znam ponieważ kończyłem technkum 4 letnie w zawodzie technik chłodnik.
Awatar użytkownika
gulczas783
Zainteresowany
Zainteresowany

Człowiek szybko sie przyzwyczaja do dobrego ;P

Z tego co mi powiedzieli podczas przeglądu to, ze kompresor nie spreza. Włączam klime czuje, ze autko słabnie czyli sie zalacza, wentylatory tez, czynnik jest ale i tak nie chodzi ;(
V
Vrpona
Raczkujący
Raczkujący

Czasem może być tak, że osuszacz jest już do wywalenia, przydławia czynnik. Powiedzieli Ci jakie masz ciśnienie na ssaniu oraz tłoczeniu? Najlepiej by bylo jak byś to sprawdził gdzieś. Może też być 2 opcja, presostaty wyskakują przy niskim ciśnieniu sprężania. Skoro nie tłoczy = niskie ciśnienie = wyskakiwanie presostatów.
I 3 opcja jest taka, że mógł ulec zniszczeniu zawór sterowania pracą sprężarki. Często się zacierają przy braku odpowiedniego poziomu oleju w sprężarce. Radziłbym nie włączać klimy póki co, bo zatrzesz doszczętnie kompresor.
Awatar użytkownika
gulczas783
Zainteresowany
Zainteresowany

Jak na razie nie używam klimy bo i tak nie działa. Będę musiał się umówić na szczegółową analizę klimy żeby mi mechanik stwierdził co tak na prawdę zawodzi. Mam nadzieję, że to tylko jakaś mała pierdoła bo w innym przypadku koszty mogą być wysokie.
V
Vrpona
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""gulczas783""] Mam nadzieję, że to tylko jakaś mała pierdoła bo w innym przypadku koszty mogą być wysokie.[/quote]

Dokładnie, tak jak mówisz, na razie klimy bym nie próbował nawet włączać bo to nie ma najmniejszego sensu a może tylko pogorszyć sprawę. Znam faceta któremu freon poszedł w powietrze, no i tak jeździł jeździł oczywiscie na włączonej klimie, skutkiem czego było zatarcie kompresora (brak smarowania układu) no i inne podzespoły też uleły zużyciu.
Awatar użytkownika
PiterVR6
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: PiterVR6 »

[quote=""Vrpona""][quote=""gulczas783""] Mam nadzieję, że to tylko jakaś mała pierdoła bo w innym przypadku koszty mogą być wysokie.[/quote]

Dokładnie, tak jak mówisz, na razie klimy bym nie próbował nawet włączać bo to nie ma najmniejszego sensu a może tylko pogorszyć sprawę. Znam faceta któremu freon poszedł w powietrze, no i tak jeździł jeździł oczywiscie na włączonej klimie, skutkiem czego było zatarcie kompresora (brak smarowania układu) no i inne podzespoły też uleły zużyciu.[/quote]

jak gaz mu uciekł to sie sprazarka nie zalaczala wiec dziwne ze sie zatrla...
V
Vrpona
Raczkujący
Raczkujący

Niestety nie wiem jak to się stało.Znajomy dopełnia instalacje tak że prędzej by wiedział jak to się stało. Ja natomiast w golfie 4 1.6SR freonu nie miałem, a kompresor załączał się i chodzil. Więc nie wiem jak to do końca jest z tymi sprężarkami.
V
Vrpona
Raczkujący
Raczkujący

Witam po dłuższej przerwie :) Mam dylemat jakie lampy przednie kupić do mojego autka :) Zastanawialem się nad angel eyes.
Chciałbym białe ponieważ są bardziej standardowe, bardziej eleganckie. Natomiast smoked są bardziej agresywne, nadają zupełnie inny urok poli. Teraz mam dylemat. Może coś doradzicie koledzy ? Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”