[86c2f] trzymające zaciski..

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
adeksf
Raczkujący
Raczkujący

[86c2f] trzymające zaciski..

Post autor: adeksf »

Siemaa !!

Słuchajcie wymieniałem u siebie zawieszenie na twarde i obniżone oczywiście musiałem zdjąć zaciski itd.. Wszystko poskręcałem do kupy no i jeździ tylko jest problem że mam wrażenie jak by z przodu zaciski po prostu trzymały i koła nie toczą się swobodnie.. Co może być przyczyną jeśli przed ich zdjęciem było wszystko okej.. Od razu napisze jak je z powrotem założyłem i jazda próbna to kilka pierwszych hamowań pedał jak by wpadał w podłogę..

POMOCY !!
P
Paqito
Newbie
Newbie

Post autor: Paqito »

Odpowietrzałeś hamulce? U brata też ostatnio koło trzymało i odpowietrzenie pomogło.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

to że pierwsze hamowania pedał wpada jest normalne, bo musi się wszystko ułożyć

rozmontuj raz jeszcze i złóż jeszcze raz, może coś nie tak jest, po złożeniu wciśnij parę razy hamulec do oporu i wtedy sprawdź czy koło gładko sie obraca
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

Jak już będziesz rozbierać przeczyść prowadzenie zacisku (2 śruby w gumowej osłonie - są tam ślizgi teflonowe) no i jak miałeś wyciek płynu hamulcowego przy rozbieraniu z zacisku - odpowietrzenie konieczne.
Co do wpadania pedału - pewnie wciskałeś tłoczek do zacisku (aby zdjąć/założyć powiększałeś szczelinę pomiędzy klockami) po wciśnięciu pedału redukowałeś ten luz...
Jak ściągałeś tarcze zobacz czy nic nie siedzi pomiędzy tarczą a jarzmem - może być krzywo założona tarcza.
a
adeksf
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: adeksf »

Dzięki chłopaki przy odrobinie czasu podejdę do tematu jeszcze raz.. Ale może najpierw zacznę od odpowietrzenia.. Bo to dziwne że przed było ok a po już jakaś lipa się stała. Tarczy nie ściągałem, nie wydaję mi się żeby coś mogło zostać krzywo skręcone ale dla pewności jak najbardziej sprawdzę :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”