Niebieska 6n2 Vrpona

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

V
Vrpona
Raczkujący
Raczkujący

Niebieska 6n2 Vrpona

Post autor: Vrpona »

Model: Polo 6N2 2000r
Silnik: 1.4 MPI 60KM

Wyposażenie:
- wspomaganie
- ABS
- 2 PP
- centralny zamek + pilot
- elektryczne szyby
- elektryczne lusterka
- regulowana kierownica
-car audio
Lakier:Atlantic Blue (chyba)

Modyfikacje silnika: Wszystko seryjne
Zawieszenie: Seryjne
Układ hamulcowy: Seryjny (bębny pomalowałem na czerwono)
Alufelgi: Oryginalne VW Twister 15' Oponki 195x45x15 Uniroyal RainSport2
Wnętrze: Szare
Plany:Na razie Nic

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

PS. Oczywiśćie mój pierwszy post na forum wraz z zdjęciami i wkleiły się miniaturki :/ Zmieniam (edytuje) na prośbę kolegi.
Ostatnio zmieniony 29 lip 2013, 18:15 przez Vrpona, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Zdjęć nie da się powiększyć- napraw to :roll:
V
Vrpona
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""krzychu20""]Zdjęć nie da się powiększyć- napraw to :roll:[/quote]

Edytuje kolego ;)
V
Vrpona
Raczkujący
Raczkujący

Witam po długiej przerwie. Chciałem powiedzieć, iż myślałem, że wstawiając tutaj zdjęcia swojego autka, ktoś coś doradzi,skoryguje, oraz zkrytykuje. Lecz co ? :) Nic , cisza :P Czyżby było tak idealnie ?

Wieczorkiem zapodam zdjęcia które robiłem dzisiaj, z przeprowadzonych dzisiaj zabiegów.

-> Auto detailing wszystko. Od tapicerki po boczki, szyby, lakier.
->Woskowanie,polerka itp
-> oraz przyciemniane szyby.Tamte które miałem już się łuszczyły :P
-> Oraz zakup bardzo fajnego radyjka pioneer wraz z Tubą sinuslive b25d.
p
polopatryk1234
Konkretnie zainteresowany

Post autor: polopatryk1234 »

Witam,polo naprawdę ładnie się prezentuje,sądząc po zdjęciach wydaje mi się że kod lakieru ten sam co u mnie tj LA5C ;) szkoda że listwy boczne nie są w kolorze nadwozia,ale i z czarnymi źle nie wygląda,wrzuć kolego jeszcze jakieś fotki wnętrza.Pozdrawiam Patryk
Volkswagen Das Auto
Moje 6n2
viewtopic.php?f=30&t=38452
V
Vrpona
Raczkujący
Raczkujący

Tak kolego, to ten sam kod lakieru co u Ciebie, Jutro jadę dorobić farbe u znajomego i maluje klamki oraz listwy w kolor. Tylko nie wiem czy listew nie trzeba bedzie wygładzić do zera bo mają strukturę nałożoną.Fotki wnętrza zapodam dziś po południu. Pozdro
p
polopatryk1234

[quote=""Vrpona""]Tak kolego, to ten sam kod lakieru co u Ciebie, Jutro jadę dorobić farbe u znajomego i maluje klamki oraz listwy w kolor. Tylko nie wiem czy listew nie trzeba bedzie wygładzić do zera bo mają strukturę nałożoną.Fotki wnętrza zapodam dziś po południu. Pozdro[/quote]

No listwy na pewno trzeba wygładzić jeśli mają strukturę,co jeszcze będziesz zmieniał oprócz listew i klamek w kolor? Myślałeś nad grillem i kratkami z gti?? na pewno dodadzą uroku ;)
Zerknij jaki masz kod silnika i dodaj w opisie.

Ps.widzę że kolega z moich stron Poznań czy okolice??
Volkswagen Das Auto
Moje 6n2
V
Vrpona
Raczkujący
Raczkujący

Grill z GTI wleci w przyszłym tygodniu, powiedz mi kolego czy te oryginalne miały taką czerwoną obwódkę dookoła ? Bo w poznaniu na giełdzie takiego widziałem, ale przeszło 200 zł wołał. Kod silnika to AUD.
Tak jestem dokładnie z Ostroroga. Koło Szamotuł. Mieszkałem 20 lat w P-Ń.

Zapodaje fotki z polerki pastą w kolorze: Kosztowała mnie 30 zł ale efekt zadowalający. Nawet bardzo.Ale ze względu na to że mieszkam na wsi, i się kurzy to efekt utrzymał się aż 1 dzień :D .Teraz nie wiem czy auto ze smug kurzu umyć na myjni bezdotykowej czy ręcznie pod domem, aby ten wosk nie zszedł.

Obrazek

Oraz przyciemniane szyby:
Obrazek

No i wnętrze na prośbę kolegi polopatryk1234:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zakup radia Pioneer MVH-150UI wraz z głośnikami HERTZ'a 165mm na przód, współgra to wszystko ze wzmacniaczem sony X-Plod 444W, oraz tubą sinuslive B25D. Tuba jest za duża, i nie mieści się w bagażniku, dlatego też robię zabudowe bagażnika dla mojej polo w przyszłym tygodniu. Fotki będe dawał regularnie wraz ze wzrostem postępu prac.

Obrazek

No i jeszcze planuje zakup naklejki check engine na tylnią klape :D
p
polopatryk1234

wnętrze szare ale za to jakie czyste :oki: a ta dziurka w zaślepce to co to :) ?
Volkswagen Das Auto
Moje 6n2
Awatar użytkownika
sebeq
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: sebeq »

az miło patrzec na fotki, gwintu nie zakłdasz bo jeszcze bardziej by w oko w padło twoje polo na fotkach,zakładaj i ustaw nadkole równo z oponami :oki: :grin:
[size=12px]http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 29&t=19398[/url]
V
Vrpona
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""polopatryk1234""]wnętrze szare ale za to jakie czyste :oki: a ta dziurka w zaślepce to co to :) ?[/quote]

Dziurka w zaślepce to pozostałości po auto alarmie VW. Ja natomiast teraz na dniach założyłem stig'a nie żałuję szczerze. Działa wyśmienicie.

Czyste ? Patryk prałem to niedawno, dziś już jest brudne. Masakra. W przyszłym miesiącu jak pozwolą fundusze to nadrobie straty kupując skóre u mnie w robocie, i daję fotele do obszycia.Będzie beż z czernią. Środki czarne, boki beżowe. Kokpit w beżu z czarnymi akcentami. Poczekajcie wszystko da się zrobić, ale póki co brak funduszy :P

[quote=""sebeq""]az miło patrzec na fotki, gwintu nie zakłdasz bo jeszcze bardziej by w oko w padło twoje polo na fotkach,zakładaj i ustaw nadkole równo z oponami :oki: :grin:[/quote]

Gwint wpadnie może jeszcze w tym miesiącu. narazie czaje się na sprężyny obniżające aby zgrać nadkola z oponami, tak jak to napisałeś sebeq :)
Awatar użytkownika
kolski
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: kolski »

Muszę alarm założyć, pisz szybko co to ten stig' ;-)
PS. Fajne polo i kolor fajny ;-)
Nasze 6N2
V
Vrpona
Raczkujący
Raczkujący

Kolejna porcja fot. Trochę się już co prawda zakurzyło co widać w trybie makro. Ale przymknijmy oko, w końcu mieszkam na wsi, a od poli jakieś 2 metry przebiega droga gruntowa, i przejeżdża nią setki samochodów dziennie. Kombajny też :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[quote=""kolski""]Muszę alarm założyć, pisz szybko co to ten stig' ;-)
PS. Fajne polo i kolor fajny ;-)[/quote]

Stig jest to Pan, który sprzedaję na allegro zestawy do centralnego zamka, kupując go otrzymujesz sterownik z 2 pilotami scyzorykami, oraz siłowniki (w zależności ile masz drzwi, jak 3D to 2 siłowniki) możesz domówić do otwierania np klapy bagażnika osobno ,lub też do wlewu paliwa. Ja tam teraz będe montował na dniach do wlewu.
Montaż jest bardzo łatwy. Tzn w instrukcji którą dostałem nie było oczywiście opisane jak to podłączyć do polo 6n2. Ale jakoś sobie poradziłem metodą prób i błędów. Na necie jest sporo tutoriali na ten temat. Nawet na naszym forum. Wystarczy podpiąć się pod pompkę centralnego zamka. Proste jak drut. Zajęło mi to żeby nie skłamać jakieś 40 minut + diody prostownicze które musiałem podłączyć pod tylnie lampy by podczas otwierania zamykania auta, dawały sygnał żeby wiedzieć "że coś się dzieje"
Awatar użytkownika
kolski
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: kolski »

A Twoja Polunia nie maiła centralnego? Mój ma i myślę, że siłowniki nie są potrzebne. Poszukam tego Stiga, zobaczę.
Nasze 6N2
V
Vrpona
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""kolski""]A Twoja Polunia nie maiła centralnego? Mój ma i myślę, że siłowniki nie są potrzebne. Poszukam tego Stiga, zobaczę.[/quote]

Moja poli miała, lecz nie miałem pilota.Teraz tylko pozostaje mi podłączyć moduł komfortu :)

EDIT
No drodzy koledzy, jutro szykuje sie zakup lustrzanki cyfrowej po to aby zdjęcia robić poli :) hehe. Kolejna porcja fotek będzie jutro.

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”