Rozbieranie środka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

Rozbieranie środka

Post autor: byczynho »

Witam. Chciałbym zdjąć (nie wiem za bardzo jak to się nazywa :p) przedni plastik w samochodzie, chodzi mi o całą tą zabudowę z przodu. Ta w której są wszystkie kable, dmuchawa itp. chyba wiecie o co chodzi :p Jak się do tego zabrać? Jak to się w ogóle trzyma? A może doradzicie mi jak poprowadzić kable do radia? bo to właśnie w tym celu chce to zrobić. Przeprowadzenie kabli z tyłu było bajeczne, ale nie bardzo wiem jak doprowadzić je z przodu do radia tak aby miało to ręce i nogi :p
POLO ! i jedzie się lepiej
Awatar użytkownika
SpoX
Początkujący
Początkujący

Post autor: SpoX »

jest to deska rozdzielcza xD trzyma sie na paru śrubach od dołu i zatrzaskach u góry trzeba na nie uważać bo jak się połamie to cala deska lata .. zrobiłem tak u siebie ;D
b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

OOOoo właśnie, ta nazwa mi z głowy uciekła :p Z tego co wczoraj patrzyłem to na dole trzymają ją 4 śrubki, odkręciłem je a ona nadal twardo się trzymała :/ Czy aby na pewno to wystarczy?
Awatar użytkownika
sebatec
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sebatec »

Nie trzeba rozbierać deski żeby doprowadzić kable do radia. Wystarczy zdjąć osłonę pokręteł nawiewu - pod nią są cztery śrubki. odkręcić je, zdemontować półkę z zapalniczką, panel pokręteł wepchnąć do środka i okręcić tak aby można było go wyciągnąć bokiem. Trzeba uważać tylko aby nie powyginać linek. Wtedy będziesz miał dość wygodny dostęp od spodu do radia. Pozdrawiam.
Das Auto.
b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

Kable podłączyłem nawet bardzo ładnie ;-) boje się tylko, że przy tym podłączaniu mogłem spaprać instalację elektryczną :/ Czy wiecie może ile kosztuje założenie nowej/sprawdzenie aktualnej instalacji? Mam jeszcze w aucie autoalarm, którego nie używam i Immobilizer który tylko przeszkadza podczas uruchamiania samochodu .. czy wiecie ile może kosztować demontaż tego i czy w ogóle jest to możliwe?
b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

A czy wie ktoś czy jest możliwość demontażu tych zbędnych części? ile to może kosztować? nie chcę zakładać nowego topicu, będę wdzięczny za odpowiedź ;-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”