Witam. Chciałbym zdjąć (nie wiem za bardzo jak to się nazywa :p) przedni plastik w samochodzie, chodzi mi o całą tą zabudowę z przodu. Ta w której są wszystkie kable, dmuchawa itp. chyba wiecie o co chodzi :p Jak się do tego zabrać? Jak to się w ogóle trzyma? A może doradzicie mi jak poprowadzić kable do radia? bo to właśnie w tym celu chce to zrobić. Przeprowadzenie kabli z tyłu było bajeczne, ale nie bardzo wiem jak doprowadzić je z przodu do radia tak aby miało to ręce i nogi :p
jest to deska rozdzielcza xD trzyma sie na paru śrubach od dołu i zatrzaskach u góry trzeba na nie uważać bo jak się połamie to cala deska lata .. zrobiłem tak u siebie
OOOoo właśnie, ta nazwa mi z głowy uciekła :p Z tego co wczoraj patrzyłem to na dole trzymają ją 4 śrubki, odkręciłem je a ona nadal twardo się trzymała :/ Czy aby na pewno to wystarczy?
Nie trzeba rozbierać deski żeby doprowadzić kable do radia. Wystarczy zdjąć osłonę pokręteł nawiewu - pod nią są cztery śrubki. odkręcić je, zdemontować półkę z zapalniczką, panel pokręteł wepchnąć do środka i okręcić tak aby można było go wyciągnąć bokiem. Trzeba uważać tylko aby nie powyginać linek. Wtedy będziesz miał dość wygodny dostęp od spodu do radia. Pozdrawiam.
Kable podłączyłem nawet bardzo ładnie ;-) boje się tylko, że przy tym podłączaniu mogłem spaprać instalację elektryczną :/ Czy wiecie może ile kosztuje założenie nowej/sprawdzenie aktualnej instalacji? Mam jeszcze w aucie autoalarm, którego nie używam i Immobilizer który tylko przeszkadza podczas uruchamiania samochodu .. czy wiecie ile może kosztować demontaż tego i czy w ogóle jest to możliwe?
A czy wie ktoś czy jest możliwość demontażu tych zbędnych części? ile to może kosztować? nie chcę zakładać nowego topicu, będę wdzięczny za odpowiedź ;-)