od czego ta kontrolka?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
Krzysiek_
Raczkujący
Raczkujący

od czego ta kontrolka?

Post autor: Krzysiek_ »

Witam wszystkich i mam pytanie od czego jest kontrolka w kształcie trójkąta ostrzegawczego w kółku?Jak wiadomo oznacza ona teoretycznie kontrolkę ESP ale u licha co ona oznacza w aucie który nie posiada tego systemu bezpieczeństwa. Mam polo rok 2001 1.4 MPI wersja bieda i ta kontrolka zapala mi się bardzo żadko wraz z kontrolką hamulca recznego i dzwiękiem z deski rozdzielczej. Co to oznacza?
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

sprawdz poziom plynu hamulcowego
Awatar użytkownika
DEFENCE
Początkujący
Początkujący

Post autor: DEFENCE »

Zgodnie z instrukcja z Polo
Urządzenie ESP pracuje wraz z systemem ABS dlatego w razie awarii systemu ABS zapala się również lampka ESP.
Obrazek
Awatar użytkownika
adas110780
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: adas110780 »

Sprawdź czy masz dobrze dokręcone klemy akumulatora, miałem tak ostatnio (luźną klemę) i mi piszczało z deski i kontrolka się świeciła, przeczyściłem i dokręciłem klemy i wszystko ok. Kontrolka wraz z dźwiękiem oznacza za małe napięcie gdzieś w układzie hamulcowym.
Obrazek
moje POLO <a class=\"postlink-local\" href=\"http]Obrazek[/url]
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

podczas gdy akumulator jest rozladowany kompletnie ta lampka sie zapala, tak jak kolega wyzej napisal, przeczyscic klemy.
L
Lusii Lu
Newbie
Newbie

Post autor: Lusii Lu »

Witam serdecznie i prosił bym o pomoc w sprawie świecącego się kokpitu i lampek podświetlenia tylnej tablicy rejestracyjnej po ponownym zamontowaniu akumulatora.
Problem miałem ze zbiorniczkiem spryskiwaczy, więc musiałem wymontować akumulator (przed wymont. było wszystko OK) po zamontowaniu aku zaświeciły się wszystkie światła kokpitu i nie mam pojęcia co może być przyczyną, ponieważ sprawdziłem wszystko na około akumulatora i kilka razy go rozłączałem a i tak nic się nie poprawiło. Może mieliście taki przypadek, proszę o info.
Pozdrawiam Michu
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

Koledzy nie będę zakładał nowego wątku i odgrzeje naleśnika.
Mam parę ciekawych kontrolek w liczniku 1.4tdi których jakoś rozkminić nie mogę. W instrukcji obsługi nie znalazłem ich opisu:(
Dodaje dwie foty, kliknijcie na nie to się powiększa, a przy każdej kontrolce której nie rozumiem jest znak zapytania.

ObrazekObrazek

Nie wiem ten but w kole to mi podchodzi jakby kontrolka od zużytych klocków hamulcowych, ale pewien nie jestem. W ogóle nie mam pojęcia od czego mogła by być ta strzałka skierowana grotem w gore, lub kontrolka/napis OS, albo znaczek silnika i na nim koło (cos podobnego jak znaczek check).
[size=12px][/size]
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”