[9N] włącznik świateł

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
raf7
Początkujący
Początkujący

[9N] włącznik świateł

Post autor: raf7 »

Mam problem z włącznikiem świateł, nie wciska się do końca, niezależnie czy jest wyłączony na postojówkach (czasem ściśnie), czy mijania, świecą mi się przeciwmgielne przednie i zapala się kontrolka, jak docisnę ręką dźwignie, albo wsadzę kawałek papieru to lampka i światła gasną, ale chyba nie na tym to polega żeby wozić ze sobą podkładkę, czy jest tam jakaś sprężyna i da się to jakoś rozebrać i naprawić, czy czeka mnie wymiana kompletnego przełącznika na sprawny?
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Włacznik na alledrogo kosztuje grosze. Nie ma co walczyć z tym.
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

Witam
Należy jednak również zaznaczyć, że rozbiórka włącznika jest bajecznie prosta. Prawdopodobnie uszkodziły Ci się takie prowadnice plastikowe wewnątrz, które odpowiadają za płynne ruchy włącznika i "kliknięcia" na danych pozycjach. Ja u siebie je uszkodziłem - po kupnie polo jakoś dziwnie wsiadłem do samochodu i przywaliłem kolanem w włącznik... Próbowałem go naprawić, jednak i tak się znowu połamało i dalej światła przeciwmgłowe i przeciwmgielne załączają się bez "kliknięcia". Zamierzam wymienić włącznik na model z polo 6R - pasuje bez problemu - plug&play.

Pozdrawiam
r
raf7
Początkujący
Początkujący

Post autor: raf7 »

[quote="Witek6935"]Witam
Należy jednak również zaznaczyć, że rozbiórka włącznika jest bajecznie prosta. Prawdopodobnie uszkodziły Ci się takie prowadnice plastikowe wewnątrz, które odpowiadają za płynne ruchy włącznika i "kliknięcia" na danych pozycjach. Ja u siebie je uszkodziłem - po kupnie polo jakoś dziwnie wsiadłem do samochodu i przywaliłem kolanem w włącznik... Próbowałem go naprawić, jednak i tak się znowu połamało i dalej światła przeciwmgłowe i przeciwmgielne załączają się bez "kliknięcia". Zamierzam wymienić włącznik na model z polo 6R - pasuje bez problemu - plug&play.

Pozdrawiam[/quote]

kupiłem używany nacieszyłem się jak widać niecały tydzień i widzę, że znowu to samo trzeba mocniej dociskać żeby się przełącznik zblokował, bo inaczej świeca przeciwmgielne przednie i zapala sie kontrolka na tablicy (może kupiłem wyeksploatowany data 2004). Teraz zastanawiam się czy kupić nowy czy szukać używki z 6R (bo groszę to on nie kosztuje, chyba, że zwykły, taki bez przeciwmgielnych przednich/tylnych)
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”