Mam problem z włącznikiem świateł, nie wciska się do końca, niezależnie czy jest wyłączony na postojówkach (czasem ściśnie), czy mijania, świecą mi się przeciwmgielne przednie i zapala się kontrolka, jak docisnę ręką dźwignie, albo wsadzę kawałek papieru to lampka i światła gasną, ale chyba nie na tym to polega żeby wozić ze sobą podkładkę, czy jest tam jakaś sprężyna i da się to jakoś rozebrać i naprawić, czy czeka mnie wymiana kompletnego przełącznika na sprawny?
Witam
Należy jednak również zaznaczyć, że rozbiórka włącznika jest bajecznie prosta. Prawdopodobnie uszkodziły Ci się takie prowadnice plastikowe wewnątrz, które odpowiadają za płynne ruchy włącznika i "kliknięcia" na danych pozycjach. Ja u siebie je uszkodziłem - po kupnie polo jakoś dziwnie wsiadłem do samochodu i przywaliłem kolanem w włącznik... Próbowałem go naprawić, jednak i tak się znowu połamało i dalej światła przeciwmgłowe i przeciwmgielne załączają się bez "kliknięcia". Zamierzam wymienić włącznik na model z polo 6R - pasuje bez problemu - plug&play.
[quote="Witek6935"]Witam
Należy jednak również zaznaczyć, że rozbiórka włącznika jest bajecznie prosta. Prawdopodobnie uszkodziły Ci się takie prowadnice plastikowe wewnątrz, które odpowiadają za płynne ruchy włącznika i "kliknięcia" na danych pozycjach. Ja u siebie je uszkodziłem - po kupnie polo jakoś dziwnie wsiadłem do samochodu i przywaliłem kolanem w włącznik... Próbowałem go naprawić, jednak i tak się znowu połamało i dalej światła przeciwmgłowe i przeciwmgielne załączają się bez "kliknięcia". Zamierzam wymienić włącznik na model z polo 6R - pasuje bez problemu - plug&play.
Pozdrawiam[/quote]
kupiłem używany nacieszyłem się jak widać niecały tydzień i widzę, że znowu to samo trzeba mocniej dociskać żeby się przełącznik zblokował, bo inaczej świeca przeciwmgielne przednie i zapala sie kontrolka na tablicy (może kupiłem wyeksploatowany data 2004). Teraz zastanawiam się czy kupić nowy czy szukać używki z 6R (bo groszę to on nie kosztuje, chyba, że zwykły, taki bez przeciwmgielnych przednich/tylnych)